Під Горлівкою за невідомих обставин зник боєць 10 огшбр. Його мертве тіло повернули окупанти

доповнено

У районі проведення операції Об’єднаних сил на Донеччині 3 квітня зник один із військовослужбовців Збройних сил України. Сьогодні представники російсько-окупаційних військ передали його тіло українським військовим на КПВВ “Мар’їнка”.

Про це у вівторок, 6 квітня, інформує пресслужба 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, яка тримає оборону в районі Горлівки, Шумів і Південного.

Зникнення бійця у бригаді помітили ввечері в суботу. Зброї при собі він не мав, а на місці зникнення військовослужбовця слідів жодних бойових зіткнень не зафіксували.

“Командування частини негайно ухвалило рішення почати пошуки бійця, але першочергові пошукові заходи не дали позитивного результату. Про факт зникнення військовослужбовця повідомили всі відповідні служби”, – йдеться в повідомленні.

У бригаді зазначають, що розглядають різні версії щодо причин зникнення воїна, а також наголошують, що, попри нетривалий час проходження служби, військовий мав позитивні характеристики, зауважень зі сторони командування до нього не було.

“Спортсмен, прихильник здорового способу життя”, – додає пресслужба.

“Розглядаються різні версії (зникнення – “Н”), в тому числі: втрата орієнтування і навіть викрадення. Про те, що саме сталося, можна буде міркувати тільки після встановлення всіх обставин події”, – йдеться в повідомленні “десятки”.

“Сьогодні, на КПВВ “Мар’їнка”, від представників російсько-окупаційних військ була проведена процедура передачі тіла загиблого військовослужбовця нашої бригади”, – повідомили “едельвейси” 6 квітня.

Тим часом ім’я загиблого назвав сайт сепаратистів Донецька ДАН із посиланням на “представника народної міліції ДНР” Едуарда Басуріна: це Ігор Байтала, нібито сапер 8-го батальйону. Окупанти також поширили фото трупа.

У бригаді спростували версію російських окупантів про загибель свого бійця.

“В мережі інтернет представники російсько-окупаційних військ розповсюдили і тиражували інформацію про те, що нібито 4 квітня, внаслідок бойового зіткнення, біля населеного пункту Шуми загинув військовослужбовець бригади, а командування частини тривалий час приховує інформацію про його загибель. Яскравий приклад нехтування моральними принципами знову продемонстрували представники російсько-окупаційних військ. Однак правда, як завжди, інша”, – ідеться в дописі пресслужби “десятки”.

Тим часом з боку “ДНР” заявляють, нібито українські військові в кількості трьох осіб нібито робили спробу проведення розвідки мінно-вибухових загороджень перед позиціями окупантів у районі села Шуми. Окупанти відкрили вогонь, під час короткого бою військовослужбовці ЗСУ відступили. Тіло українського військового окупанти виявили начебто на ділянці мінного поля.




Нагадаємо, що в березні внаслідок бойових дій у районі Горлівки загинули п’ять воїнів 10 огшбр, а 3 квітня – ще один “едельвейс”, Сергій Сулима.
Байталу, як можна зрозуміти, командування бригади наразі не відносить до бойових втрат.

Читайте також:
Під мінометним обстрілом у районі Невельського поліг офіцер Володимир Шпак, комвзводу 58 омпбр

Від підриву вантажівки під Степним загинув водій 1-ї танкової Максим Стеблянко. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна