Від кульового поранення під Золотим загинув молодший сержант Віктор Гелебрант із Харківщини. ФОТО

доповнено, додано фото

5 квітня в зоні проведення ООС унаслідок смертельного кульового поранення загинув 49-річний молодший сержант Віктор Гелебрант із 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені кошового отамана Івана Сірка.

Ім’я військового назвала пресслужба військової частини.

“Пострілом у голову зі стрілецької зброї було вбито нашого побратима молодшого сержанта Гелебранта Віктора Васильовича. Боєць перебував на бойовому чергуванні та був у засобах індивідуального захисту. На превеликий жаль, поранення було несумісне з життям”, – йдеться в повідомленні.

Віктор Васильович Гелебрант народився 23 січня 1972 року. Жив у смт Краснокутськ на Харківщині.

На військову службу до ЗС України був призваний у 2015 році, згодом, із 2018 року, продовжив службу в армії за контрактом.

У Віктора Васильовича залишилися дружина та син.

Фотогалерея з фейсбуку загиблого:

Віктор Гелебрант_4 Віктор Гелебрант_3 Віктор Гелебрант_2 Віктор Гелебрант Віктор Гелебрант
<
>

Нагадаємо, 5 квітня збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл зі стрілецької зброї позицій українських захисників неподалік селища Золоте-4 на Луганщині. Військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення не сумісне з життям.

За даними “Новинарні“, Віктор Гелебрант – третя бойова втрата Збройних сил України на фронті з початку квітня 2021 року.

3 квітня під Шумами на Донеччині підірвався сержант Сергій Сулима з 10-ї гірсько-штурмової бригади.

5 квітня від кульового поранення поблизу Авдіївки на Донеччині загинув військовослужбовець 72 омбр солдат Владислав Мороз.

Читайте також:
Тиждень на фронті: 65 порушень режиму “тиші”, один воїн ЗСУ загинув, четверо – отримали поранення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна