У 10-й бригаді та у Львові попрощалися з сапером Ігорем Байталою, загиблим під Шумами. ФОТО

доповнено

У пункті дислокації 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ на Донеччині, а також у Львові попрощалися із загиблим бійцем Ігорем Байталою.

Про це в суботу, 10 квітня, повідомили пресслужба підрозділу та міська рада.

“Байтала Ігор Миколайович. Прощавай, брате…..
Клята війна завжди забирає кращих. Жодна краплинка крові наших захисників не буде забута. За кожного ворог відповість. За кожного. За тебе, Ігор, спитаємо втричі. Відпочивай. Колись побачимось. Легких хмаринок тобі, друже…” – сказано в дописі на ФБ-сторінці 10 огшбр.

У коментарі “Новинарні” в бригаді підтвердили, що втрата – бойова, причиною смерті Байтали стали три кульові поранення.

Пресслужба також поширила фото з прощання на Донеччині, на яких видно, як військові підрозділу віддають останню шану загиблому, а тіло в домовині – повністю закрите матерією.

Фото з ФБ-сторінки 10 огшбр:

Ігор Байтала - прощання_3 Ігор Байтала - прощання_2 Ігор Байтала - прощання_1 Ігор Байтала - прощання
<
>

У суботу церемонія прощання із загиблим Ігорем Байталою відбулася в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові. Від громади міста з військовослужбовцем попрощався перший заступник міського голови Андрій Москаленко, інформує пресслужба Львівської міськради.

Опісля процесія вирушила до міста Жидачів, звідки родом полеглий.

Церемонія прощання в Гарнізонному храмі у Львові

Ігорю Байталі було 25 років. Він народився 19 травня 1995 року. Мешканець міста Жидачів Львівської області.

У загиблого залишилися батьки, брат та двоє сестер.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомляв, що сумна звістка про загибель Ігоря спіткала його батьків у той час, коли обоє захворіли на COVID-19.

Нагадаємо, боєць 10-ї гірсько-штурмової бригади зник ввечері 3 квітня із позицій у районі селища Шуми на Донеччині. Як повідомляли в “десятці”, зброї при собі він не мав, а на місці зникнення військовослужбовця слідів бойових зіткнень не зафіксували.
Через три дні, 6 квітня, російські окупанти передали тіло загиблого військовослужбовця, заявивши у ЗМІ, що це Ігор Байтала – сапер 8-го батальйону 10 огшбр. Окупанти також поширили фото трупа.

У 10-й бригаді розглядають різні версії загибелі бійця, в тому числі втрату орієнтування і навіть викрадення.
При цьому “едельвейси” заперечили версію бойовиків “ДНР” щодо смерті Байтали.

З боку “ДНР” заявляють, нібито українські військові в кількості трьох осіб робили спробу проведення розвідки мінно-вибухових загороджень перед позиціями окупантів у районі села Шуми. Окупанти відкрили вогонь, під час короткого бою військовослужбовці ЗСУ відступили. Тіло українського військового “ДНРівці” виявили начебто на ділянці мінного поля.

Як інформувала “Новинарня“, в березні внаслідок бойових дій у районі Горлівки, зокрема під Шумами, загинули п’ять воїнів 10 огшбр, а 3 квітня – ще один “едельвейс”, Сергій Сулима.

Читайте також:
Під Водяним від кулі російського снайпера загинув воїн 36 обмп Денис Юшко

За даними “Новинарні“, Ігор Байтала – сьома бойова втрата Збройних сил України на фронті (про яку стало відомо) з початку квітня 2021 року.

3 квітня під Шумами на Донеччині підірвався сержант Сергій Сулима з 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Того ж дня в тому ж районі загинув від кульових поранень сапер 10 огшбр Ігор Байтала. 6 квітня окупанти віддали його тіло, що залишалося в “сірій зоні”.

5 квітня від кульового поранення поблизу Авдіївки на Донеччині загинув військовослужбовець 72 омбр солдат Владислав Мороз.

5 квітня смертельне кульове поранення отримав молодший сержант Віктор Гелебрант із 92-ї окремої механізованої бригади.

6 квітня від підриву в авто в районі села Степне на Донеччині загинув солдат 1 отбр Максим Стеблянко.

6 квітня внаслідок обстрілу з СПГ в районі Невельського на Донеччині загинув старший лейтенант Володимир Шпак із 58 омпбр.

8 квітня від снайперського вогню під Водяним на півдні Донецької області загинув боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти матрос Денис Юшко.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.