Від обстрілу з ПТРК під Горлівкою поліг боєць 10 огшбр Олександр Луцик із Волині

додано фото

Стало відоме ім’я українського військового військовослужбовця, який загинув під ворожим обстрілом у четвер. Це Олександр Луцик із Волині, боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

Як передає “Новинарня“, особу полеглого назвала пресслужба Волинської обласної ради.

“Сьогодні, 22 квітня, близько 11:30 в зоні проведення ООС під час виконання бойових завдань внаслідок влучання протитанкової керованої ракети загинув волинський військовий Олександр Анатолійович Луцик”, – сказано в повідомленні на сайті облради.

Олександру Луцику було 38 років. Він народився 18 травня 1982 року в селі Годомичі (Колківська територіальна громада).

Служив за контрактом оператором-розвідником протитанкового дивізіону в/ч А4267 (10-та окрема гірсько-штурмова бригада). Звання – солдат. На військовій службі за контрактом – із жовтня 2019 року.

Залишилися брат та сестра.

Олександр Луцик 3 Олександр Луцик 4 Олександр Луцик 1 Олександр Луцик 2
<
>
Фото: Олександр Луцик/Facebook

Про загибель українського військового внаслідок обстрілу вдень 22 квітня повідомила пресслужба ОТУ “Північ” (Луганський напрямок).

Як відомо, 10-та гірсько-штурмова бригада виконує бойові завдання в районі окупованої Горлівки – біля Південного, Шумів тощо (Луганський напрямок).
З початку березня це вже десята (!) бойова втрата “едельвейсів” унаслідок бойових дій.

За даними “Новинарні“, Олександр Луцик – 12-та бойова втрата Збройних сил України на фронті з початку квітня 2021 року.

3 квітня під Шумами на Донеччині підірвався сержант Сергій Сулима з 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Того ж дня в тому же районі загинув від кульових поранень сапер 10 огшбр Ігор Байтала. 6 квітня окупанти віддали його тіло, що залишалося в “сірій зоні”.

5 квітня від кульового поранення поблизу Авдіївки на Донеччині загинув військовослужбовець 72 омбр солдат Владислав Мороз.

5 квітня смертельне кульове поранення біля Золотого-4 отримав молодший сержант Віктор Гелебрант із 92-ї окремої механізованої бригади.

6 квітня від підриву в авто в районі села Степне на Донеччині загинув солдат 1 отбр Максим Стеблянко.

6 квітня внаслідок обстрілу з СПГ в районі Невельського на Донеччині загинув старший лейтенант Володимир Шпак із 58 омпбр.

8 квітня від снайперського вогню під Водяним на півдні Донецької області загинув боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти матрос Денис Юшко.

10 квітня біля Золотого-3 на Луганщині від ворожої російської кулі загинув Андрій Теперик із 92-ї окремої механізованої бригади.

12 квітня внаслідок прицільного обстрілу з боку російсько-окупаційних військ на Донеччині загинув боєць 10-ї огшбр старший солдат Ярослав Карлійчук.

13 квітня, внаслідок осколкового поранення від скинутої ворожим безпілотником протипіхотної міни, під Майорськом на Донеччині загинув боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади старший солдат Олексій Мамчій.

18 квітня в результаті ворожого обстрілу з автоматичних станкових гранатометів поблизу Широкиного на Донеччині поліг грузинський легіонер ЗС України Давід Шартава зі 128 огшбр.

Читайте також:
Загиблі герої березня 2021: дев’ять облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна