Динамівські команди Києва і Бухареста вшанували воїнів ЗСУ, загиблих під Шумами

 

Футбольний клуб “Динамо Київ” організував хвилину мовчання перед початком товариського матчу з бухарестським “Динамо”, що відбувся 27 березня.

Акція була присвячена пам’яті чотирьох військовослужбовців Збройних сил України, які загинули напередодні, повідомляє пресслужба “Динамо”.

Про загибель воїнів зі складу Об’єднаних сил під Шумами дізналися і гості з бухарестського клубу. Причину хвилини мовчання диктор на стадіоні імені Лобановського оголосив також румунською мовою.

Варто зазначити, що товариський матч у Києві був організований для фінансової допомоги румунському клубу. Тож футболісти з Бухареста вийшли на гру із банером зі словами вдячності київському “Динамо”.

Матч відбувався без участі гравців, які перебувають у таборах своїх національних та молодіжних збірних. Кияни перемогли – 3:0.

Читайте також:
У харківському шпиталі розповіли про стан двох бійців, поранених під Шумами

Як повідомляла “Новинарня“, вдень 26 березня в районі селища Шуми під Горлівкою на Донеччині внаслідок прицільного обстрілу російсько-окупаційними військами із мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів позицій 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ загинули четверо українських військовослужбовців: підполковник-сапер Сергій Коваль, а також Максим Абрамович, Сергій Барнич та Сергій Гайченко; ще двоє бійців зазнали поранень.
Напередодні 10 огшбр показала, як окупанти дистанційно замінували територію мінами ПОМ-2.
Один із військових спершу підірвався на міні. На допомогу йому вийшла група евакуації. Однак ця група потрапила в засідку: її розстріляли російські снайпери з панівних висот, зокрема із башти-“водокачки”, розташованої поруч. Ворог не давав “режиму тиші”, який запитувала українська сторона. Після цього 10-та бригада подавила ворожу активність мінометами.
Після події під Шумами президент Володимир Зеленський відправив на Донбас начальника Генштабу та анонсував переговори з усіма лідерами “нормандської четвірки”, а Україна закликала ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу ТКГ.

Читайте також:
“Наплювавши на все, сепари валили мінометами, щоб помститися”:
волонтер пояснив великі втрати 10-ї бригади під Шумами

Кравчук: серйозне загострення на фронті вимагає термінових заходів на всіх рівнях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна