Унаслідок ворожого обстрілу під Шумами загинув боєць 10 огшбр Сергій Барнич із Калуша

доповнено, додано фото

Сергій Барнич

У п’ятницю, 26 березня, в районі селища Шуми Донецької області внаслідок обстрілу з боку російсько-окупаційних військ загинув, разом з іще трьома військовими, воїн 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сергій Барнич.

Про це повідомив у фейсбуці очільник Спілки ветеранів АТО Калущини Олександр Соколовський.

Сергій Михайлович Барнич, 1974 р.н. – мешканець міста Калуш Івано-Франківської області. 11 січня йому виповнилося 47 років.

Він був військовослужбовцем 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10 огшбр. Звання – старший сержант.

У грудні 2020 року з нагоди четвертої річниці створення 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону Барнич  був нагороджений грамотою Калуського міського голови та медаллю “За гідність та патріотизм”.

Похорон Сергія Барнича відбудуться 30 березня. Прощання – о 12:00 у ПК “Мінерал” (м. Калуш, вул. Чорновола, 20).

Згодом стали відомі обставини, за яких загинули четверо українських воїнів під Шумами (сапер-підполковник Сергій Коваль із 143-го центру розмінування, бійці 10 огшбр Сергій Барнич, Максим Абрамович та Сергій Гайченко).
Військові вийшли перевіряти міни, які напередодні закинули окупанти. Одного з саперів поцілив ворожий снайпер. На допомогу вийшла група евакуації. Однак ця група потрапила в засідку: її буквально розстріляли російські снайпери з панівних висот, зокрема із башти “водокачки”, розташованої поруч. При цьому ворог не давав “режиму тиші”, який запитувала українська сторона, або ж давав, але не дотримувався (таких запитів було кілька). Після цього 10-та бригада подавила ворожу активність мінометами. Бій тривав близько півтори години. У загиблих з українського боку – кульові поранення.

За даними “Новинарні“, Сергій Барнич – сьома бойова втрата Збройних сил України з початку березня 2021 року.

10 березня від кульового поранення, отриманого поблизу села Старогнатівка на Донеччині, загинув старший солдат Володимир Онопрієнко із 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар”.

12 березня від снайперського вогню поблизу Мар’їнки поліг старший солдат Олександр Пекур із 54-го окремого розвідувального батальйону.

18 березня в бою під Горлівкою на Донеччині загинув молодший сержант Віктор Пасєка зі 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону.

19 березня внаслідок мінометного обстрілу поблизу села Водяне на Приазов’ї поліг боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти молодший сержант Андрій Грабар.

20 березня поблизу селища Шуми Донецької області від кулі російського снайпера загинув солдат Кирило Биковський.

26 березня під Шумами на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу загинули підполковник ЗСУ Сергій Коваль із 143-го центру розмінування, бійці 10 огшбр Сергій Барнич, Максим Абрамович та Сергій Гайченко.

Читайте також:
У Кропивницькому попрощалися зі загиблим під Шумами солдатом Кирилом Биковським. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна