Російські окупанти на Донеччині вбили підполковника ЗСУ Сергія Коваля

 

У п’ятницю, 26 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил унаслідок обстрілу з боку російсько-окупаційних військ загинув військовослужбовець із 143-го Центру розмінування у Кам’янці-Подільському, підполковник Сергій Коваль.

Про це йдеться інформує пресслужба 143-го Центру розмінування (військова частина А2641) у фейсбуці.

“З сумом повідомляємо, що сьогодні в районі проведення операції Об’єднаних сил, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України героїчно загинув наш побратим – підполковник Коваль Сергій Васильович. Кадровий офіцер, випускник Кам’янець-Подільського військово-інженерного інституту, Сергій Коваль усе своє професійне життя присвятив Збройним силам України”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 43-річний Сергій Коваль “пройшов складний шлях від командира взводу розмінування до командира загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв”.

Підполковник Коваль досвід участі у миротворчих операціях.

З початку російсько-української війни – учасник АТО/ООС, неодноразово нагороджувався відомчими відзнаками та нагородами.

“Мудрим командиром і патріотом своєї країни підполковник Коваль Сергій Васильович назавжди залишиться у наших серцях. Весь особовий склад Об’єднаного навчально-тренувального центру Сил підтримки ЗСУ глибоко сумує та висловлює щирі співчуття рідним і близьким Сергія Васильовича. Світла пам’ять воїну!”, – написали військові.

За даними “Новинарні“, Сергій Коваль – шоста бойова втрата Збройних сил України з початку березня 2021 року.

10 березня від кульового поранення, отриманого поблизу села Старогнатівка на Донеччині, загинув старший солдат Володимир Онопрієнко із 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар”.

12 березня від снайперського вогню поблизу Мар’їнки поліг старший солдат Олександр Пекур із 54-го окремого розвідувального батальйону.

18 березня в бою під Горлівкою на Донеччині загинув молодший сержант Віктор Пасєка зі 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону.

19 березня внаслідок мінометного обстрілу поблизу села Водяне на Приазов’ї поліг боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти молодший сержант Андрій Грабар.

20 березня поблизу селища Шуми Донецької області від кулі російського снайпера загинув солдат Кирило Биковський.

Як інформувала “Новинарня“, 26 березня у районі селища Шуми, що під Горлівкою на Донеччині, внаслідок обстрілу з боку російсько-окупаційних військ загинули четверо українських військовослужбовців, ще двоє отримали поранення.

Читайте також:
У Кропивницькому попрощалися зі загиблим під Шумами солдатом Кирилом Биковським. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна