Від обстрілу під Старогнатівкою загинув 43-річний Володимир Онопрієнко із Черкащини. ФОТО

доповнено

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув 10 березня від ворожого обстрілу на Донеччині. Це старший солдат Володимир Онопрієнко із 24-го штурмового батальйону “Айдар” 53-ї бригади.

Як передає “Новинарня“, особу полеглого в п’ятницю, 12 березня, назвав Черкаський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

“З сумом повідомляємо, що 10 березня в зоні проведення операції Об’єднаних сил, внаслідок обстрілу з боку озброєних формувань Російської Федерації в районі населеного пункту Старогнатівка, зазнав важкого поранення старший солдат Володимир Онопрієнко. Воїну оперативно було надано медичну допомогу, але, на жаль, врятувати його життя не вдалося”, – ідеться в дописі.

Зазначається, що Онопрієнко був призваний Драбівським районним ТЦКСП (колишній військкомат) на військову службу за контрактом у квітні 2020 року.

“Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого захисника”, – сказано в повідомленні центру комплектації.

Про свою втрату ввечері 12 березня написав також 24-й окремий штурмовий батальйон “Айдар”.

“Володимир завжди був відповідальною людиною, служив командиром відділення, вмів вправно керувати своїм підрозділом, за що його поважали побратими. Тепер йому назавжди 43, і він є воїном небесної роти батальйону “Айдар”, – ідеться в дописі на ФБ-сторінці підрозділу.

“Пам’ятаємо… Помстимось…” – додали “айдарівці”.

Вдома у полеглого залишилися чекати матір, дружина і дочка.

Володимир Володимирович Онопрієнко народився 25 травня 1977 року, мешканець смт Драбів Черкаської області. Навчався у Драбівському НВК.

Із його сторінки на фейсбуці видно, що Володимир служив на контракті в ЗСУ і до 2020 року – в 72-й окремій механізованій бригаді. Зокрема, у 2017-му він фотографувався під час урочистого заходу з народними депутатами Іриною Геращенко, Іриною Луценко та ін. – коли 72 омбр імені Чорних запорожців отримувала чорний прапор “Україна або смерть”.

Фото з ФБ-сторінки Володимира Онопрієнка:

Володимир Онопрієнко_1 Володимир Онопрієнко_6 Володимир Онопрієнко Володимир Онопрієнко_2 Володимир Онопрієнко_3 Володимир Онопрієнко_4 Володимир Онопрієнко_5
<
>

Володимир Онопрієнко – перша бойова втрата Збройних сил України внаслідок бойових дій на Донбасі в березні 2021 року.

Читайте також:
Загиблі на фронті в лютому 2021-го: обличчя й історії 11 героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна