На фронті – перший загиблий у березні: від обстрілу під Старогнатівкою

 

У складі Об’єднаних сил на Донбасі – перша бойова втрата на Донбасі. Військовий ЗС України загинув унаслідок обстрілу 10 березня зі стрілецької зброї в районі села Старогнатівка (Волноваський район Донецької області).

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні штабу ОС у четвер, 11 березня.

“Збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл позицій українських захисників зі стрілецької зброї неподалік населеного пункту Старогнатівка, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”. Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав важке поранення. Воїну оперативно було надано медичну допомогу та, на жаль, врятувати його життя не вдалося“, – сказано в повідомленні.

Командування операції Об’єднаних сил висловило щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

“На зухвалі дії противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь.
Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК”, – розповіла речниця командування ОС Анна Новіцька.

Загалом протягом минулої доби, 10 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) окупанти відкривали провокаційний вогонь у бік українських захисників з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів у передмісті селищ Південне й Троїцьке.

У районі відповідальності ОТУ “Схід” (Донецький напрямок), крім Старогнатівки, гаряче було також неподалік Авдіївки і Водяного, що на Приазов’ї, де російсько-окупаційні війська обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів. А поблизу населених пунктів Ломакине, Красногорівка та Мар’їнка загарбники відкривали прицільний вогонь у напрямку позицій ЗС України з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

“Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців. Так, 10 березня зафіксовано проведення інженерних робіт з обладнання позицій в напрямку підрозділів Збройних сил України на непідконтрольній уряду України території в районі населеного пункту Калинове. Українською стороною СЦКК негайно вживалися заходи щодо припинення порушень, передбачені координаційним механізмом”, – розповіла також речниця ОС Новіцька.

Станом на 7-му годину ранку четверга, 11 березня, обстрілів у зоні ОС не зафіксовано.

Читайте також:
Загиблі на фронті в лютому 2021-го: обличчя й історії 11 героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна