Третій загиблий під Шумами – Максим Абрамович із Дубровиці

 

Стало відоме ім’я третього військовослужбовця ЗС України, який загинув 26 березня під Горлівкою внаслідок атаки російських окупантів на позиції 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Це 27-річний старший солдат Максим Абрамович із Дубровиці.

Як передає “Новинарня“, ім’я полеглого воїна 27 березня назвала ФБ-сторінка Дубровицької міськради, що на Рівненщині.

“Дубровицька громада з великим болем сприйняла сумну звістку: на Сході загинув боєць з Дубровиці Максим Абрамович 1994 року народження, розумний, щирий, відповідальний, небайдужий, патріот України”, – сказано в повідомленні.

Максим навчався в Дубровицькій школі №2, був добрим учнем, активним спортсменом, вихованцем школи бойового гопака; представляв Дубровиччину на різних змаганнях.

Надалі Абрамович навчався в університеті в Харкові. З 2017-го по 2020 рік проходив службу в Збройних силах за контрактом та брав участь в бойових діях в зоні АТО. В грудні 2020 року знову став на захист України, підписавши новий контракт.

Загинув 26 березня внаслідок ворожого обстрілу під селом Шуми в Донецькій області.

Йому лише днями виповнилося 27 років (народився 17 березня).

“Щирі співчуття матері, яка виховала сина-героя! Ми поділяємо з Вами гіркоту та біль непоправної втрати і низько схиляємо голови в скорботі за нашим захисником.
Вічна пам’ять герою України – Максиму Абрамовичу, який віддав своє молоде життя за мир та спокій на рідній землі”, – зазначили в міськраді.

Фото: ФБ Максим Абрамович

Читайте також:
Кравчук: серйозне загострення на фронті вимагає термінових заходів на всіх рівнях

Як повідомляла “Новинарня“, 26 березня в районі селища Шуми під Горлівкою на Донеччині внаслідок прицільного обстрілу російсько-окупаційними військами із мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів позицій 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ загинули четверо українських військовослужбовців, зокрема підполковник-сапер Сергій Коваль; ще двоє бійців зазнали поранень.
За деякими даними, перед боєм стався підрив українського військового на міні.
Напередодні 10 огшбр показала, як окупанти дистанційно замінували територію мінами ПОМ-2.
Після події під Шумами президент Володимир Зеленський відправив на Донбас начальника Генштабу та анонсував переговори з усіма лідерами “нормандської четвірки”, а Україна закликала ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу ТКГ.

Читайте також:
“Наплювавши на все, сепари валили мінометами, щоб помститися”:
волонтер пояснив великі втрати 10-ї бригади під Шумами

За даними “Новинарні“, Максим Абрамович – восьма бойова втрата Збройних сил України з початку березня 2021 року.

10 березня від кульового поранення, отриманого поблизу села Старогнатівка на Донеччині, загинув старший солдат Володимир Онопрієнко із 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар”.

12 березня від снайперського вогню поблизу Мар’їнки поліг старший солдат Олександр Пекур із 54-го окремого розвідувального батальйону.

18 березня в бою під Горлівкою на Донеччині загинув молодший сержант Віктор Пасєка зі 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10 огшбр.

19 березня внаслідок мінометного обстрілу поблизу села Водяне на Приазов’ї поліг боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти молодший сержант Андрій Грабар.

20 березня поблизу селища Шуми Донецької області від кулі російського снайпера загинув боєць 10 огшбр Кирило Биковський

26 березня під Шумами на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу полягли підполковник ЗСУ Сергій Коваль із 143-го Центру розмінування, Сергій Барнич із 10 огшбр та ще два воїни.

Читайте також:
У Кропивницькому попрощалися зі загиблим під Шумами солдатом Кирилом Биковським. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна