Кравчук: серйозне загострення на фронті вимагає термінових заходів на всіх рівнях

 

Голова української делегації  в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що є всі підстави говорити про серйозне загострення ситуації в зоні ООС, яке вимагає термінових заходів на всіх рівнях перемовин.

Про це Кравчук заявив в ефірі телеканалу “Дом”, передає “Укрінформ“.

“Такі агресивні дії з боку Росії та окупаційної адміністрації ОРДЛО свідчать про те, що під загрозою виконання головного документа, яким ми керуємося при дотриманні “режиму тиші”. Під загрозою ухвалення інших важливих рішень, які стоять на порядку денному”, – сказав голова УкрТКГ, коментуючи обстріл з боку окупантів 26 березня, внаслідок якого загинули четверо українських військових.

Кравчук нагадав, що з російської сторони триває блокування роботи політичних радників лідерів країн “нормандського формату”, які не збираються на засідання через “особливий погляд” Росії.

“Таким чином, є всі підстави говорити про загострення, серйозне загострення ситуації та необхідності вживання термінових заходів на всіх рівнях – на рівні “нормандського формату”, на Мінському майданчику перемовин та українською владою”, – наголосив голова української делегації в ТКГ.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 березня в районі селища Шуми під Горлівкою на Донеччині внаслідок прицільного обстрілу російсько-окупаційними військами із мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів загинули четверо українських військовослужбовців, зокрема сапер-підполковник Сергій Коваль, ще двоє зазнали поранень.
Після цього президент Володимир Зеленський відправив на Донбас начальника Генштабу та анонсував переговори з усіма лідерами “нормандської четвірки”, а Україна закликала ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу ТКГ.
З початку березня в зоні ООС унаслідок бойових дій загинули вже дев’ять українських військових.

Читайте також:
“Наплювавши на все, сепари валили мінометами, щоб помститися”: волонтер пояснив великі втрати 10-ї бригади під Шумами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна