Єрмак на зустрічі радників лідерів Н4 запропонував повернутися до “повного припинення вогню”

 

На зустрічі політичних радників лідерів “нормандської четвірки” у форматі відеоконференції обговорили повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі.

Про це ввечері 18 березня повідомила пресслужба президента України.

Переговори політичних радників лідерів держав Н4 цього дня відбулася у форматі відеоконференції, Україну представляв керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

На початку зустрічі Єрмак запропонував ухвалити на рівні “нормандської четвірки” спільну заяву щодо повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі, який був встановлений з 27 липня 2020 року.

“Україна як ніхто зацікавлена у поверненні до режиму тиші, оскільки через його порушення гинуть саме українські військові та цивільні громадяни на українській землі”, – наголосив він.

Керівник ОП  також запропонував негайно скликати на 19 березня засідання групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи, щоб отримати конкретні підтвердження готовності сторін щодо забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі.

Єрмак подякував представникам Франції та Німеччини за конструктивну позицію й готовність сприяти у забезпеченні дотримання режиму припинення вогню.

Читайте також:
Кравчук пояснив, чому хоче приєднання США до “нормандського формату”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна