Загибель військових під Шумами: Україна закликає ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу ТКГ

 

На екстреній внутрішній нараді Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі вирішила звернутися до ОБСЄ з проханням провести позачергове засідання безпекової підгрупи через загибель військових унаслідок обстрілу позиції ЗСУ під Шумами на Донеччині.

Про це в п’ятницю, 26 березня, заявив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Ми звернулися до ОБСЄ для того, щоби провести позачергове засідання підгрупи з безпеки в рамках ТКГ. Воно заплановане на завтра. Ми маємо попередню згоду ОБСЄ, чекаємо відповідь російської сторони. Відповідні ноти направлені на ОБСЄ, це не мій вже рівень, але президент і керівник офісу проводять інтенсивні консультації з керівництвом країн нормандського формату щодо грубого порушення вогню, внаслідок якого загинули стільки наших військовослужбовців і були поранені. Це результати на теперішній час”, – сказав Арестович.

Як інформувала “Новинарня“, 26 березня у районі селища Шуми, що під Горлівкою на Донеччині, внаслідок обстрілу з боку російсько-окупаційних військ загинули четверо українських військовослужбовців, ще двоє отримали поранення.
Ворог здійснив обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Читайте також:
Російські окупанти на Донеччині вбили підполковника ЗСУ Сергія Коваля

Унаслідок ворожого обстрілу під Шумами загинув боєць 10 огшбр Сергій Барнич із Калуша

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна