У харківському шпиталі розповіли про стан двох бійців, поранених під Шумами

 

Двох бійців ЗСУ, поранених біля села Шуми на Донеччині, доправили до шпиталю в Харкові; їхній стан медики називають тяжким і середньої тяжкості.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на начальника регіонального відділу інформагентства МОУ ArmiaInform в Харківській області Віталія Саранцева.

“До приймального відділення Військово-медичного клінічного центру Північного регіону було доставлено двох військовослужбовців у середньому та важкому стані. Обидва пацієнти мають осколкові та кульові поранення“, – розповів Саранцев.

За інформацією зі шпиталю, військовим додатково провели обстеження на комп’ютерному томографі, визначене подальше лікування.

Обом пораненим була надана вчасна та якісна медична допомога ще до етапу евакуації з району ООС. У Харкові їм надається уся необхідна кваліфікована допомога.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 березня в районі селища Шуми під Горлівкою на Донеччині внаслідок прицільного обстрілу російсько-окупаційними військами із мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів позицій 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ загинули четверо українських військовослужбовців, зокрема підполковник-сапер Сергій Коваль; ще двоє бійців зазнали поранень. У соцмережах поширювалися чутки, ніби під час евакуації помер від ран п’ятий воїн.
Після цього президент Володимир Зеленський відправив на Донбас начальника Генштабу та анонсував переговори з усіма лідерами “нормандської четвірки”, а Україна закликала ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу ТКГ.
Напередодні 10 огшбр показала, як окупанти дистанційно замінували територію мінами ПОМ-2.

Читайте також:
“Наплювавши на все, сепари валили мінометами, щоб помститися”:
волонтер пояснив великі втрати 10-ї бригади під Шумами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна