Під час окупації Криму навесні 2014-го Зеленський знімався у кіно в Російській Федерації

 

У 2014 році під час захоплювання російськими збройними формуваннями українського Криму, тоді ще актор Володимир Зеленський брав участь у зйомках фільму на території Російської Федерації.

На це у фейсбуці звернув увагу народний депутат Гео Лерос.

“Коли йшла війна, Зеленський “вмирав” у Росії на зйомках фільму “Вісім перших побачень”, – написав Лерос.

Нещодавно в інтерв’ю американській програмі Axios на платформі HBO глава держави Володимир Зеленський заявив, “якби тоді був президентом, ми би там всі вмерли в Криму, але ми би туди “зелених чоловічків” не пустили. А якби не пустили туди “зелених чоловічків”, то Росія не допомагала б сепаратистам і не була би на Сході України”.

У дописі Зеленського від 6 серпня 2014 року, який наводить Лерос, написано: “У Росії я дійсно був на зйомках фільму “8 перших побачень”, які успішно завершилися ще на початку червня (2014 року, – “Н”). Люблю вас, Люди. Мир вам. Бережіть один одного”.

Ймовірно, Зеленський мав на увазі фільм “8 нових побачень”, який вийшов на екрани наприкінці 2014 року. Це кіно – продовження “8 перших побачень” 2012 року.

У цьому дописі Володимир Зеленський також прокоментував поширену в ЗМІ інформацію про те, що він начебто перебуває закордоном для ухиляння від мобілізації: “Зараз я перебуваю в Києві, де з нашою командою готую новий сезон проєктів студії “Квартал 95”.

У квітні 2019 року в Міноборони заявляли, що Володимир Зеленський не з’являвся у військкомат, хоча йому надсилали повістки для призову по мобілізації чотири рази — 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року.

Таку інформацію про повістки в Міноборони оприлюднили 13 квітня, до другого туру виборів, у відповідь на запити групи депутатів Верховної Ради.

Проте згодом у червні 2019 року, коли Зеленський переміг на виборах президента, у Міністерстві оборони повідомили, що не призивали його до служби у зв’язку з мобілізацією у 2014–2015 роках.

Тему окупації Криму та російських військових Зеленський згадував також і в програмі “Чисто NEWS”, яка вийшла 22 травня 2014 року.

“Якщо вірити головним новинам Росії, то росіяни нарешті відсувають свої війська від кордону з Україною, однак, якщо вірити чуткам, то російські війська стоять на кордоні, просто український кордон трошки відсувають вперед“, – жартував Зеленський.

Як відомо, 22 травня 2014 року Збройні сили України зазнали на фронті втрат – внаслідок нападів російсько-окупаційних військ біля Волновахи на Донеччині та Рубіжного Луганської області.

На світанку проросійські бойовики напали на блокпост українських захисників 51-ї механізованої бригади – 17 військових загинули, 32 отримали поранення.

Того же дня в засідку бойовиків потрапила 30-та механізована бригада, що рухалась через міст у районі Рубіжного. Окупанти перебували на обладнаних позиціях на березі річки Сіверський Донець й атакували колону українських військових. Унаслідок сутички загинули три армійці, ще п’ятеро важко поранені.

Нагадаємо, в інтерв’ю американській програмі Axios на платформі HBO, що вийшло 31 січня, президент України Володимир Зеленський заявив, що Російська Федерація не окупувала би Крим, якби у 2014 році главою держави був він.

А напередодні на сайті офісу президента опублікували заяву Зеленського, у якій він стверджував, що ніхто “не думав про повернення Криму” з 2014 року і до його приходу до влади.

Читайте також:
Кравчук пропонує провести референдум щодо Донбасу та Криму

“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна