Зеленський: Це дуже неправильно, що ніхто не думав про повернення Криму з 2014 року й до мого приходу до влади

 

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо підготовки до відзначення 30-ї річниці незалежності України, де йшлося, зокрема, про запуск “Кримської платформи”.

Про це інформує пресслужба глави держави в четвер, 28 січня.

На заході було обговорено план проведення урочистостей з нагоди 30-ї річниці незалежності України та запуск “Кримської платформи”.

“Стратегічно ці події мають відбутися із залученням міжнародної спільноти. Усі партнери та друзі України, лідери інших держав будуть запрошені листами за особистим підписом президента. Однак під час телефонних розмов з іноземними лідерами Володимир Зеленський також обговорює плани на майбутнє й запрошує долучитися до святкування та “Кримської платформи”, – зазначає пресслужба.

“Ми не здамо наших територій. Ця страшна помилка сталася не за нас, але нам її виправляти. Це дуже неправильно, що ніхто не думав про повернення Криму з 2014 року й до мого приходу до влади. “Кримська платформа” стане майданчиком, який згуртує наших міжнародних партнерів, котрі підтримують територіальну цілісність і суверенітет України в міжнародно визнаних кордонах. Це для мене не порожні слова. За ними стоять чіткі дії”, – наголосив Зеленський.

За його словами, що досі не було жодного майданчика для визначення шляхів повернення Криму.

Саміт “Кримської платформи” заплановано провести напередодні Дня Незалежності, 23 серпня 2021 року.

Читайте також:
Кулеба відповів Навальному, який порівнював Крим із “бутербродом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна