Банкова назвала дату проведення саміту “Кримської платформи”

 

Саміт “Кримської платформи” відбудеться 23 серпня 2021 року. На саміті планують ухвалити конкретні рішення щодо деокупації півострова.

Про це повідомив заступник керівника офісу президента України Ігор Жовква в інтерв’ю ТСН.ua, передає в понеділок, 18 січня, пресслужба Банкової.

“Вже чітко визначено дату проведення Кримського саміту (саміту “Кримської платформи”, – ред.) – 23 серпня 2021 року. Офіс президента працює разом з МЗС для підготовки відповідних запрошень світовим лідерам, відповідної концепції, програми саміту, організаційних моментів”, – сказав він.

Також Жовка наголосив, що на саміті планують ухвалити конкретні рішення щодо деокупації півострова.

“Після саміту має з’явитися, очевидно, декларація, а що ще більш важливо – скоординований міжнародний інструментарій для деокупації Криму та захисту прав українців у Криму”, – сказав заступник керівника ОП.

Ігор Жовква зауважив, що саміт буде пов’язаний з урочистостями з нагоди 30-річчя незалежності України.

За його словами, президент Володимир Зеленський під час телефонних розмов з лідерами іноземних держав запрошує їх до участі в цих подіях.

Нагадаємо, нещодавно створення Кримської платформи підтримала Словенія.
Раніше у Сполучених Штатах Америки також готові до співпраці над створенням Кримської платформи, що ініційована Україною.

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова заявила, що Росію також запросять брати участь у міжнародній платформі з деокупації Криму.

Читайте також:
Деокупаційний формат “Кримська платформа” готова підтримати низка країн, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна