США готові підтримати платформу з деокупації Криму

 

У Сполучених Штатах Америки готові до співпраці над створенням Кримської платформи, що ініційована Україною.

Як інформує пресслужба Міністерства закордонних справ, про це повідомила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час зустрічі в понеділок, 26 жовтня, з першою заступницею міністра Еміне Джапаровою.

“Джапарова висловила вдячність США за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та непохитну позицію щодо агресії Росії на Донбасі і незаконної окупації Криму. У цьому зв’язку вона детально поінформувала співрозмовницю про бачення української сторони основних елементів та субстантивного наповнення Кримської платформи, головною метою якої має стати консолідація політики невизнання міжнародним співтовариством окупації Криму”, – йдеться в повідомленні МЗС.

Своєю чергою Квін висловила готовність співпрацювати з Україною та наголосила, що позиція США, закріплена в Декларації щодо Криму, яка була оприлюднена державним секретарем Майком Помпео, залишається твердою та незмінною – Крим є частиною України і США ніколи не визнають спроби Росії його анексувати.

Джапарова також висловила вдячність за послідовну підтримку України з боку США в рамках міжнародних організацій, а також наголосила на важливості ухвалення на Генасамблеї ООН оновлених та суттєво посилених резолюцій “Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м.Севастополя, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів” та “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна” які найближчим часом будуть винесені Україною на розгляд.

Читайте також:
Деокупаційний формат “Кримська платформа” готова підтримати низка країн, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна