Деокупаційний формат “Кримська платформа” готова підтримати низка країн, – Зеленський

 

Представники ЄС, Великої Британії, Канади, Туреччини готові приєднатися до формату “Кримська платформа”.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 20 жовтня, заявив президент України Володимир Зеленський під час щорічного послання до Верховної Ради.

“Можна скільки завгодно постити веселі меми про гарантії безпеки Будапештського меморандуму, однак це не поверне наші території. Ми шукаємо нові дієві інструменти для цього, повернули питання Криму в міжнародний порядок денний, ми створюємо формат “Кримська платформа”. Це координація міжнародних зусиль для захисту прав кримчан і деокупації півострова. Я вже предметно обговорив цю ініціативу з представниками ЄС, Великої Британії, Канади, Туреччини та іншими партнерами. Багато з них готові приєднатися і брати в ній активну участь”, – сказав президент.

Нагадаємо, нещодавно перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Росію також запросять брати участь у міжнародній платформі з деокупації Криму.

Читайте також:
Посуха на півострові: кримські вчені заявили, що воду з річки Салгир можна зробити питною

Кулеба запросив Британію приєднатися до Кримської платформи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.