Кулеба запросив Британію приєднатися до Кримської платформи

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом та запропонував Британії приєднатися до Кримської платформи.

Про це в середу, 7 жовтня, інформують у пресцентрі зовнішньополітичного відомства України.

“Дмитро Кулеба поінформував Домініка Рааба про створення Кримської платформи — нового міжнародного майданчика, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації Криму — та запросив Велику Британію до участі у ньому”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Кулеба подякував британському колезі за незмінну позицію Великої Британії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів, а також відзначив практичні кроки Сполученого Королівства на підтримку обороноздатності України та впровадження реформ.

“Глави зовнішньополітичних відомств України та Великої Британії підтвердили тотожність позицій з багатьох пунктів міжнародного порядку денного, зокрема висловившись на користь підтримання політико-дипломатичного тиску на РФ з метою примушення її до поваги міжнародних норм та припинення агресії проти України”, – переповідають деталі розмови двох дипломатів речники МЗС.

Дмитро Кулеба та Домінік Рааб домовилися про подальшу координацію дій в ООН та інших міжнародних організаціях, поглиблення співпраці у міграційній сфері, обговорили розвиток торгівлі та інвестицій між двома країнами.

Читайте також:
Перша аудієнція у членів королівської родини: подружжя Зеленських зустрілося з герцогом і герцогинею Кембриджськими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна