Перша аудієнція у членів королівської родини: подружжя Зеленських зустрілося з герцогом і герцогинею Кембриджськими

 

У межах офіційного візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою зустрілися з членами королівської родини Великої Британії, герцогом Кембриджським принцом Уїльямом та герцогинею Кембриджською Кетерін Міддлтон.

Це – перша аудієнція президента України Володимира Зеленського у членів королівської родини, передає в середу, 7 жовтня, пресцентр ОПУ.

Зазначається, що Його Величність принц Уїльям відзначив важливість офіційного візиту президента України до Великої Британії.

Зеленський наголосив на теплому прийомі, який відчуває українська делегація у Великій Британії, та важливості підтримки міжлюдських контактів.

“Людські контакти завжди найважливіші для країн. Україна та Велика Британія розділяють бачення щодо багатьох питань”, – сказав Зеленський.

Фото: пресцентр ОПУ

Під час зустрічі відбувся обмін думками з низки питань міжнародного порядку денного, зокрема щодо екологічних ініціатив, а також двосторонньої взаємодії з питань медичної реабілітації військовослужбовців, гендерної та соціальної рівності, протидії домашньому насильству.

Співрозмовники також обговорили необхідність тісної координації країн світу задля подолання пандемії коронавірусу та забезпечення рівного доступу держав до вакцини у разі її розробки.

Володимир Зеленський запросив Герцога Кембриджського та Герцогиню Кембриджську відвідати Україну з візитом.

Читайте також:
Зеленський розпочав візит до Британії. Очікується меморандум на 1,25 млрд фунтів стерлінгів для ВМС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна