Зеленський розпочав візит до Британії. Очікується меморандум на 1,25 млрд фунтів стерлінгів для ВМС

 

Президент України Володимир Зеленський розпочав офіційний візит до Великої Британії.

Із робочим візитом президент та перша леді перебуватимуть у Британії протягом 7-8 жовтня.

У межах візиту глава держави проведе переговори з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, після яких відбудеться підписання українсько-британської Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Також буде підписано низку інших двосторонніх документів щодо співпраці у сфері оборони та фінансової підтримки двосторонніх проектів, передає пресцентр ОПУ.

Натомість герцог та герцогиня Кембриджські вже зустрілися у середу з президентом Зеленським та його дружиною Оленою.
Про це написали на офіційному акаунті Кембриджів у твіттері, аудієнція відбулась у Букінгемському палаці.

“Сьогодні герцог і герцогиня Кембриджські провели аудієнцію з президентом України Володимиром Зеленським та першою леді Оленою Зеленською у Букінгемському палаці”, – йдеться у дописі.

Деталі зустрічі не наводяться.

Варто додати, що Зеленський у рамках візиту до Великої Британії очікує на підписання низки важливих договорів, зокрема угоди про стратегічне партнерство і про торгівлю між країнами та меморандуму про розбудову військово-морського флоту.

“Важливий стратегічний документ. Будемо на військовій базі, підпишемо цей меморандум на суму 1,25 млрд фунтів стерлінгів. Ми всі вірили у те, що знову з’явиться військово-морський флот в Україні – це важливий, потужний крок”, – зазначив президент, якого цитує УНН.

Також президент України проведе зустрічі зі спікером Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойлом, лордом-мером лондонського Сіті Уїльямом Расселом. Також Володимир Зеленський відвідає Лондонську фондову біржу та зустрінеться з британськими інвесторами.

Читайте також:
$1,6 млрд на вісім кораблів і дві бази: стали відомі деталі “морської” угоди Києва з Британією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна