Кулеба відповів Навальному, який порівнював Крим із “бутербродом”

 

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував особистість російського опозиціонера Олексія Навального, заявивши, що ним не варто зачаровуватись, хоча Україна підтримує його звільнення.

Про це Кулеба сказав в інтерв’ю телеканалу “Україна 24” в понеділок, 25 січня.

“Ми не повинні зачаровуватися Олексієм Навальним з точки зору інтересів України. Я переконаний, що бутерброд доведеться повернути. Причому не надкушеним і свіжим, в гарному стані. Тут не повинно бути жодних ілюзій. І ще й вибачення доведеться йому принести за російську агресію, якщо Олексій Навальний в якійсь перспективі в результаті демократичних виборів очолить Російську Федерацію або займе якесь політичне місце в системі”, – сказав Дмитро Кулеба, якого цитує “Європейська правда”.

Водночас він підкреслив, що Україна підтримує заклики до звільнення Навального.

“Ворог мого ворога – мій друг. Тому якщо Олексій Навальний є ворогом Владіміра Путіна, то ми підтримуємо Олексія Навального. Все дуже просто”, – сказав Кулеба.

Що Навальний казав про Крим
У жовтні 2014 року в інтерв’ю радіостанції “Ехо Москви” Навальний висловив свою позицію щодо окупації Криму.

“Я вважаю, що, незважаючи на те, що Крим був захоплений з кричущим порушенням всіх міжнародних норм, проте реалії такі, що Крим зараз є частиною РФ. І давайте не будемо обманювати себе. І українцям я сильно раджу теж не обманювати себе. Він залишиться частиною Росії і більше ніколи в доступному для огляду майбутньому не стане частиною України… Крим – це бутерброд з ковбасою, чи що, щоб його туди-сюди повертати?” – заявляв Навальний.

Ці його слова викликали критику в Україні.

Читайте також:
Акції за Навального: поліція затримала понад 3,4 тис людей по всій Росії, а також в окупованому Криму. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна