Акції за Навального: поліція затримала понад 3,4 тис людей по всій Росії, а також в окупованому Криму. ОНОВЛЕНО

оновлено

На акціях на підтримку заарештованого опозиціонера Олексія Навального, що відбулися по всій Росії, силовики затримали понад 3,4 тисячі осіб.

Про це за підсумками суботи, 23 січня, повідомляє правозахисний сайт “ОВД-Инфо“.

Так, за даними на ранок 24 січня, лічильник показує 3435 затриманих. Міст, у яких відбувалися затримання, більше сотні.

Зокрема, в Москві затримано 1360 осіб, у Петербурзі – 523.

Акції й затримання відбувалися також в окупованому РФ Криму. За статистикою “ОВД-Инфо”, в Сімферополі до відділків поліції потрапило 12 людей, у Севастополі – 8.

За даними ЗМІ, цього дня в різних містах Росії на підтримку заарештованого Навального маніфестували щонайменше 110 тисяч осіб.

Як інформує Reuters, тільки в Москві на вулиці для участі в “неузгодженій” акції вийшли понад 40 тисяч людей. При цьому в МВС РФ нарахували всього про 4 тисячі протестувальників.

У Москві маніфестанти спробували пікетувати СІЗО “Матроська тиша”, де утримують політика-викривача, проте співробітники ОМОНу почали їх затримувати.

Фото: Reuters

Як відомо, опозиційний діяч Олексій Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння співробітниками ФСБ влітку 2020 року.
Його літак повинен був приземлитися в аеропорту “Внуково”, але був перенаправлений в “Шереметьєво”. Відразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції, по тому – заарештували.
Уже після потрапляння за ґрати на каналі Навального було оприлюднено великий фільм-розслідування щодо корупційних діянь президента Росії Володимира Путіна та будівництва його палацу на чорноморському узбережжі Краснодарського краю.

Читайте також:
Навальний опублікував розмову з агентом ФСБ, причетним до його отруєння

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна