Міноборони спростовує інформацію про те, що Зеленський ухилявся від мобілізації

 

Міністерство оборони повідомило, що президента Володимира Зеленського не призивали до служби у зв’язку з мобілізацією у 2014–2015 роках.

Про це йдеться у відповіді Міноборони на запит “Українських Новин”.

Цим спростуванням відомство заперечило інформацію, яку поширювало раніше, про ухиляння Зеленського від мобілізації.

Відповідаючи на запит “Українських Новин” Міноборони підтвердило, що Зеленський перебуває на військовому обліку в металургійному-Долгінцевському військкоматі Кривого Рогу і є придатним до військової служби за висновком медкомісії.

Водночас у Міноборони повідомили, що його не призивали на військову службу по мобілізації упродовж 2014-2015 років.

Як повідомляла “Новинарня“, у квітні в Міноборони заявляли, що Зеленський не з’являвся у військкомат, хоча йому надсилали повістки для призову по мобілізації чотири рази — 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року.

Таку інформацію про повістки в Міноборони оприлюднили 13 квітня, до другого туру виборів, у відповідь на запити групи депутатів Верховної Ради.

“Військову службу в Збройних силах не проходив, на військову службу по мобілізації протягом 2014−2015 років не призивався”, — йдеться у відповіді міністерства. Інші обставини призову Зеленського у Міноборони повідомити відмовилося, адже “це є службовою інформацією і не підлягає розголошенню”.

Читайте також:
В Генштабі засудили “вилов” призовників на вулицях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна