Зеленський чотири рази ухилявся від мобілізації, – Міноборони

 

Шоумен Володимир Зеленський чотири рази проігнорував повістки, надіслані йому під час мобілізації 2014-2015 років за місцем перебування на військовому обліку.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України з посиланням на перевірку Генштабу ЗСУ у відповідь на запит народних депутатів Бригинця, Мамчура, Чорновол та Бондаря.

Зокрема, в повідомленні йдеться, що громадянин Зеленський Володимир Олександрович є придатним для військової служби, але службу у ЗСУ не проходив.
Він перебуває на військовому обліку в Металургійно-Довгинцівському об’єднаному районному територіальному центрі комплектування і соціальної підтримки (колишній військкомат) Кривого Рогу з 22.08.2008, військове звання – солдат, військово-облікова спеціальність – діловод діловодства.

“Для призову під час мобілізації громадянину Зеленському В.О. надсилалися повістки: 15.04.2014, 23.06.2014, 15.08.2014, 10.05.2015 за адресою, визначеною у його облікових документах” (у м. Кривий Ріг – “Н”).
Громадянин Зеленський В.О. до військового комісаріату за викликом не прибував”, – сказано в листі.

Читайте також:
За останні два роки Зеленський 14 разів літав у гості до Коломойського, – “Схеми”

Як інформувала “Новинарня“, раніше проухиляння Зеленського від повісток до військкомату у Кривому Розі розповів підполковник Сергій Мацейко, колишній командир 43-го батальйону територіальної оборони “Патріот”.

Щонайменше раз – у березні 2014-го – Зеленський визнавав, що за місцем приписки в Кривому Розі йому приходила повістка у військкомат, але він чекав, щоб цей папір переслали йому до Києва.

“Мама все хлопцям з військкомату пояснила, вони сказали: “Добре”. Так що чекаємо: треба, значить треба! Я військовозобов’язаний. Якщо потрібно – піду воювати”, – заявляв тоді Зеленський у коментарі ЗМІ.

Зі слів Мацейка випливає, що Володимир Зеленський в порушення закону не став на облік у військкоматі за новим місцем проживання в Києві.

Читайте також:
“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна