“Якби тоді був президентом, ми б там всі вмерли, але “зелених чоловічків” не пустили”: Зеленський про окупацію Криму

 

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що якби він був президентом у 2014 році, коли Росія окупувала Крим, він би не допустив появи на півострові “зелених чоловічків”, якими пізніше виявилися російські військові.

Про це він сказав в інтерв’ю програмі Axios, що виходить на платформі HBO. Текст інтерв’ю опублікований 1 лютого на сайті офісу президента.

Це висловлювання прозвучало в розрізі міжнародного обговорення питання про деокупацію півострова.

“Коли я приїхав на першу зустріч Нормандського формату, я не розумів, чому ми не говоримо про Крим. Всі партнери сказали, що Крим не є аджендою. І це була домовленість ще з колишнім президентом. Тоді я запитав партнерів і Росію: “Назвіть той майданчик, де є адженда говорити про Крим. Чи ви хочете сказати, що ми повинні поставити хрест на Криму й не згадувати, що це наша територія? Я, як новий президент, цього не можу собі дозволити. Не хочу. І я це ніколи не прийму”. І, вибачте, якби я тоді був президентом, ми б там всі вмерли в Криму, але ми б туди “зелених чоловічків” не пустили. А якби не пустили туди “зелених чоловічків”, то Росія не допомагала б сепаратистам і не була б на сході України. Тому формат такий повинен бути, я так вважаю”, – сказав Зеленський.

Президент не конкретизував, про які саме методи “стримування” “зелених чоловічків” навесні 2014-го року в Криму він говорив.

Додамо, що напередодні на сайті офісу президента опублікували заяву Зеленського, у якій він стверджував, що ніхто “не думав про повернення Криму” з 2014 року і до його приходу до влади.

Читайте також:
Зеленський заявив, що має до Байдена “просте запитання” про НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна