Пожежа в Харкові: поліція планує затримати власницю пансіонату, відкриті провадження

 

За фактом пожежі в будинку для похилих людей в Харкові одразу два відомства розпочали кримінальні провадженні.
Так, слідчі Державного бюро розслідувань провадження розпочали за ч. 2 ст. 367 КК України за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками ДСНС .

Поліція ж відкрила кримінальне провадження за статтею 270 Кримінального кодексу – “Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки”.

Про це повідомили пресслужби відомств увечері в четвер, 21 січня.

“Наразі проводяться слідчі дії, в рамках яких перевіряється інформація щодо неналежного виконання службових обов’язків працівниками ДСНС під час перевірок та інших методів контролю за станом протипожежної безпеки”, – заявили в пресслужбі ДБР.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що поліція збирається затримати власницю пансіонату в Харкові, внаслідок пожежі в якому загинули 15 людей.

“Наразі вирішується питання про затримання власниці пансіонату. Оскільки вона перебуває на лікарняному, біля її помешкання виставлені наряди поліції. Також правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, в ході яких допитують управляючого установи, якого теж буде затримано в порядку статті 208 КПК. Трьох осіб зі складу обслуговуючого персоналу доставлено до поліції, їх опитують”, – заявив Аваков, якого цитує його пресслужба.

Він додав, що наразі відомо про загибель 15 людей та поранення ще п’яти – вони у лікарні.

“Остаточні причини цієї трагедії будуть встановлені у найкоротші терміни. На виконання доручення президента України створена урядова комісія для з’ясування причин трагедії. Усі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством”, – наголосив Аваков.

Як інформувала “Новинарня“, 21 січня в Харкові загорілася двоповерхова будівля, переобладнаній під будинок для літніх людей. Загинуло 15 осіб.

В обласному департаменті соцзахисту населення повідомили, що будинок для літніх людей не був ніде офіційно зареєстрований. Закладу не було в реєстрах.

Читайте також:
Венедіктова назвала ймовірну причину пожежі в Харкові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна