Українські дрони підпалили новий НПЗ в Росії, тепер – Рязанський

У ніч проти середи ударні безпілотники атакували Рязанську та Воронезьку області Росії. На Рязанському нафтопереробному заводі виникла пожежа.

Про це вранці 1 травня пишуть російські телеграм-канали та офіційні особи.

За словами очевидців, атака на Рязанський НПЗ, що належить НК “Роснефть”, відбулася близько третьої години ранку. Спочатку було чутно гудіння, а потім прогриміли два вибухи. У соцмережах поширюють відео пожежі.

Наразі на заводі працюють оперативні служби.

Губернатор Рязанської області Павло Малков підтвердив факт атаки, заявивши, що один дрон нібито збили. Кількість БПЛА, які долетіли до Рязанського НПЗ, чиновник не озвучив.

Своєю чергою губернатор Воронезької області Олександр Гусєв пише в телеграм-каналі, що над територією Воронежчини було збито два безпілотники: один – у передмісті Воронежа, ще один – в області.

На ранок міністерство оборони Росії заявило, що засобами російської ППО над територією РФ знищено та перехоплено шість українських БПЛА, з яких: три над територією Воронезької області, по одному – над територією Рязанської, Бєлгородської і Курської областей. Скільки дронів було загалом і скільки з них уразили цілі, наразі невідомо.

Читайте також:
З’явилися супутникові знімки російського НПЗ у Смоленській області після атаки дронами СБУ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна