У Харкові зайнявся будинок для літніх людей: щонайменше 15 загиблих. ВІДЕО

 

У Харкові ліквідовують пожежу у двоповерховій будівлі, переобладнаній під будинок для літніх людей.
Наразі відомо про 15 загиблих та 5 постраждалих.

Про це в четвер, 21 січня, повідомляє пресслужба ДСНС.

“21 січня о 15:03 у м. Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізовано на площі 100 м.кв. На місці пожежі виявлено тіла 15 людей, 5 осіб постраждало”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня.

До гасіння пожежі залучено 28 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки.

Президент України Володимир Зеленський зреагував на пожежу в Харкові, висловив співчуття рідним та близьких загиблих та через сторінку у фейсбуці зробив кілька доручень.

“Кабінету Міністрів… терміново створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому”, – написав Зеленський.

“Міністру внутрішніх справ – відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен”, – додав Зеленський.

Він також закликав місцеву владу – очільників міст та областей – максимально співпрацювати з центральною владою і зробити все можливе для допомоги постраждалим та родичам, які втратили своїх близьких.

Читайте також:
Пожежу у військовій частині на Тернопільщині ліквідували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна