У Харкові будинок для літніх людей, де в пожежі загинуло 15 осіб, не був офіційно зареєстрований, – ОДА

 

Згорілий в Харкові будинок для літніх людей не був ніде офіційно зареєстрований. Закладу не було в реєстрах.

Про це в четвер, 21 січня, повідомив директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага в коментарі “Суспільному”.

“Ми не розуміємо, хто і з якою метою зібрав цих людей в одному місці. Такої установи, яка знаходиться за цією адресою, ні в одному реєстрі Харківській області не існує. Ми не розуміємо, що це. Немає такого закладу взагалі: ні приватного, ні державного, ні комунального”, – сказав Шпарага.

Працівників цього будинку вже доставили в поліцію.

“На даний час встановлено власників, працівників, які там працювали, але щоб встановити, чи офіційно, чи не офіційно (працював заклад – ред.), дивитимуться додаткові документи, слідчому необхідно провести необхідні слідчі дії. Особи, які причетні, встановлені, доставлені до місцевого відділу поліції. І слідчі, і прокурори проводять слідчі дії”, — повідомив ЗМІ начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Чиж.

Речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко повідомив, що ім’я власника будинку вже встановлено, що ж до слідчих дій з ним і чи знаходиться той у поліції, Чубенко наразі не сказав.

Як інформувала “Новинарня“, 21 січня в Харкові загорілася двоповерхова будівля, переобладнаній під будинок для літніх людей. Загинуло 15 осіб.

Читайте також:
Венедіктова назвала ймовірну причину пожежі в Харкові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна