США ввели санкції проти нардепа Дубінського через його зв’язок із Росією

 

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти низки громадян та засобів масової інформації України через втручання у президентські вибори Сполучених Штатів, серед них – народний депутат від “Слуги народу” Олександр Дубінський.

Про це в понеділок, 11 січня, інформує пресслужба Міністерства фінансів США.

“Міністерство фінансів США з контролю за іноземними активами вжило додаткових заходів проти семи фізичних осіб та чотирьох суб’єктів, які є частиною пов’язаної з Росією мережі іноземного впливу, яке має стосунок до Андрія Деркача (народного депутата України, – “Н”). Російські дезінформаційні кампанії, спрямовані на американських громадян, є загрозою для нашої демократії”, – йдеться в повідомленні.

Санкції ввели проти таких осіб:

  • Олександра Дубінського – нардепа “Слуги народу”;
  • Дмитра Ковальчука – помічника народного депутата Андрія Деркача;
  • Костянтина Кулика – колишнього прокурора ГПУ;
  • Олександра Онищенка – екснардепа-утікача;
  • Антона Симоненка, Андрія Теліженка, Петра Журавля – оточення Деркача.

До санкційних списків також потрапили сайти “Ера-Медіа”, NabuLeaks, “Скептик” та інформагентство Only News.

У США назвали “Ера-Медіа” та NabuLeaks підставними ЗМІ в Україні, які розповсюджують брехню, а також належать Деркачу або контролюються ним. Уточнюється, що NabuLeaks створена нещодавно для дискредитації Національного антикорупційного бюро.

Усе майно та інтереси у власності цих об’єктів, які перебувають під юрисдикцією США, заблоковане, а громадянам США заборонено співпрацювати з ними.

Також заблоковані будь-які організації, що на 50% чи більше належать згаданим особам.

Як відомо, до обрання народним депутатом Олександр Дубінський був ведучим і журналістом на телеканалі “1+1”, що належить олігархові Ігореві Коломойському.

У парламенті Дубінський працює заступником голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Читайте також:
Медведчук задекларував частку в каналах 1+1 та 2+2, – “Схеми”

Нагадаємо, 10 вересня 2020 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти позафракційного народного депутата України Андрія Деркача. Згідно з повідомленням міністерства, він є одним із чотирьох осіб, санкції проти яких запроваджують за втручання у виборчий процес у США.

Крім Деркача тоді санкції запровадили проти громадян Російської Федерації – Антона Андреєва, Дарії Асланової та Артема Ліфшица.

На пресконференції 19 травня 2020 року колишній “регіонал”, а нині нардеп Андрій Деркач заявив, що в оприлюднених ним аудіоматеріалах ідеться про факти “міжнародної корупції та держзраду на найвищому державному рівні”.

За словами депутата, записи, датовані 2015-2016 роками, він отримав від журналістів-розслідувачів, а робив їх особисто п’ятий президент Петро Порошенко. Тодішній віцепрезидент США Джо Байден і Порошенко обговорюють нібито отримання мільярда доларів для України в обмін на збереження схем енергетичної компанії Burisma, звільнення генпрокурора Віктора Шокіна, розкол коаліції у Верховній Раді, вплив США на фракцію “Самопоміч”, майбутні вибори та ін.
Деркач назвав ці фактом ознаками “зовнішнього управління Україною” – такий штамп використовує і російська пропаганда.

У партії Порошенка “Європейська солідарність” заявили, що оприлюднені Деркачем аудіофрагменти “сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію”.

У Порошенка вважають, що одним із завдань нардепа Деркача сьогодні “є лобіювання інтересів олігарха Коломойського”, мовляв, “очевидно, “Приватбанк” – це винагорода за участь у цій російській провокації”.
У штабі Байдена плівки, де він нібито розмовляє з Порошенком, назвали відредагованою “діркою від бублика”.

Читайте також:
Суд зобов’язав Венедіктову відкрити справи проти нардепів Дубінського і Деркача за фактом держзради, – ЦПК

Дубінський був координатором замовної інформкампанії проти Революцію Гідності та вигадував сюжети про “повій Майдану”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна