Медведчук задекларував частку в каналах 1+1 та 2+2, – “Схеми”

 

Голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя”, народний депутат Віктор Медведчук вказав у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, що фігурує у структурі власності “Телерадіокомпанії “Студія 1+1”.

Про це в середу, 10 червня, інформують журналісти програми “Схеми: корупція в деталях”.

Дружина проросійського політика, телеведуча Оксана Марченко – кінцева бенефіціарна власниця компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів.

Як повідомляють журналісти, у структурі власності на сайті каналу “1+1” станом на 2 березня 2020 року вказано, що ця фірма через низку інших компаній має у власності 24,66% у “Телерадіокомпанії “Студія 1+1”.

Компанію також контролює бізнесмен Ігор Суркіс, але водночас немає даних про причетність до неї Віктора Медведчука.

Іншим великим співвласником “1+1” є олігарх Ігор Коломойський, йдеться на сайті каналу.

Так само кіпрська фірма, задекларована Віктором Медведчуком, фігурує у структурі власності іншого телеканалу групи, “2+2” (компанія “Гравіс-Кіно”).

Через низку компаній вона контролює тут частку розміром 24,51%, йдеться у звіті на сайті цього телеканалу, опублікованому 16 березня.

Як і у випадку з “1+1”, на офіційному сайті телеканалу “2+2” вказують, що компанію Bolvik Ventures LTD контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Віктора Медведчука.

У структурі власності іншого телеканалу, що входить у групу, “ПлюсПлюс” (“Уніан ТБ”), Bolvik Ventures не фігурує. Телеканал ТЕТ структуру власності не оприлюднив.

Журналістам Коломойський сказав, що інформація про частку родини Медведчуків у структурі “Студії 1+1” є для нього новиною.

“Ми отримали цю інформацію. Телеканал повинен за певний термін відправити запити: коли і як відбулося відчуження, чому не повідомили… Тобто, чому не повідомили? Чому про це дізнаємося із декларації?”, – зазначив він.

На уточнювальне запитання, чи комфортно Коломойському бути партнером родини Медведчуків, бізнесмен відповів, що йому “нема різниці”.

“А мені яка різниця? Він же не єдиний власник… До речі, я ніколи не розділяв Медведчука та Суркісів. Я завжди вважав, що вони разом. За якими активами та в якому співвідношенні – це вже інше питання”, – заявив Коломойський.

Читайте також:
Антикваріат, запонки з коштовностями, іранські килими, яхта: Медведчук опублікував декларацію

Водночас пресслужба “1+1” не прокоментувала стосунок Віктора Медведчука до каналу.

“Ми наразі не можемо коментувати цю інформацію, адже для нас вона теж є новою. Юристи медіагрупи направили відповідні запити до компаній, які входять до структури власності телеканалу, й очікуємо відповідь”, – зазначили “Детекторові медіа”.

Також журналісти нагадали, що у 2019 році, до обрання народним депутатом у Верховну Раду, Віктор Медведчук заявляв, що його дружина – телеведуча Оксана Марченко – є лише номінальною власницею бізнесу, а справжнім власником та керівником є він.

“Моя дружина не займається бізнесом, вона володіє бізнесом, а керую бізнесом я. Чому я не можу володіти бізнесом? Тому що мої “улюблені” американці в березні 2014 року запровадили стосовно мене санкції. З цим пов’язані особливості бізнесу, який належить сьогодні родині”, – заявляв Медведчук.

Нагадаємо, влітку 2018 року “Схеми” встановили зв’язок менеджменту телеканалу “112 Україна” із Віктором Медведчуком після зміни редакційної політики телеканалу.
Згодом його оточення стало контролювати групу із трьох телеканалів – “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Читайте також:
19 мільйонерів із “Слуги народу” орендують житло за бюджетні кошти, – КВУ

За 2019 рік Зеленські заробили 28,6 млн грн, а поїздку в Оман оплатила “перша леді”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна