Таємниця каналу ZIK. Ведуча Руно звільнилася через піар Медведчука

 

Ведуча і керівник інформаційного департаменту телеканалу ZIK Роксана Руно звільнилася з каналу, оскільки керівництво нав’язувало для участі в ефірах проросійського політика Віктора Медведчука.

Про це Руно написала у “Фейсбуці” 17 січня.

“Тема “заручників врятували завдяки Медведчуку”, а спікер по ній сам Медведчук мені не підходить. Ні мені, ні каналу. Я не буду запрошувати його в студію, виводити його дзвінком або “спускати” ведучим (які й не підозрювали про таке можливе щастя, як і багато іншого”, – заявила телевізійниця.

“Так, це позиція, як мене попросили уточнити у відповідь, і розмова за присутності свідків.
Я не приймаю від керівництва такі наполегливі прохання”, – написала Роксана Руно.

Як відомо, власником каналу ZIK є львівський олігарх Петро Димінський.

У розмові з виданням “Детектор медіа” колишній керівник департаменту інформаційного мовлення ZIKу розповіла, що в неї й раніше виникали суперечки з керівництвом у зв’язку зі спонуканнями до піару Медведчука.

Пост Роксани Руно в “Фейсбуці” прокоментував екс-генпродюсер каналу Гайгисиз Гелдієв, назвавши людину, яка “вимагала віщати про заслуги Медведчука” – це шеф-редактор медіа-холдингу Данило Нікуленко.

У самого Гелдієва немає підтверджень того, що керівництво каналу діє в інтересах Медведчука. Але він також навів кілька інших випадків, які можуть бути так витлумачені: наприклад, керівники хотіли запрошувати Тетяну Монтян і Руслана Коцабу.

“З її [Роксани Руно] поста навіть самі недосвідчені розуміють, що Данило Нікуленко не зі своєї ініціативи вимагав віщати про заслуги Медведчука… Він всього лише озвучив те, що йому сказав мій колишній роботодавець, пан Димінський
Я не знаю про роль пана Медведчука на телеканалі, і ніколи такого при мені не відбувалося, крім прохань брати в ефір деяких близьких до нього (за чутками) осіб, таких, наприклад, як Монтян (щоб стала ведучою на телеканалі) або Коцабу (щоб розповів історію своїх пригод).
А, пам’ятаю ще одну ідею – організувати телеміст з місцевими з окупованих територій, аби ті могли розповісти про своє розуміння того, що відбувається в Україні… Тоді я не міг допустити думки про те, що пан Димінський може це робити в чиїхось інтересах. Але вибачте, якщо це в інтересах кума Путіна, то мовчати я точно не буду”, – заявив Гелдієв у соцмережі, створивши хештег #вимагайправду.

У коментарі “Детектору медіа” колишній генеральний продюсер каналу також розповів: “Коли я прийшов на канал, я безпосередньо запитував Димінського: чи є хтось ще, хто володіє каналом? Клименко? Ще хтось? Він мені чітко відповів: ні, я єдиний власник…
Потім він постійно говорив мені: давайте візьмемо Монтян, давайте візьмемо Коцабу. Я відповідав йому, що це великі репутаційні ризики, вони нам не потрібні. Я думав, що він сам людина таких поглядів. Але зараз, після того, як я дізнався все це, я закликаю всіх вимагати відповідь на питання про роль Медведчука на каналі! Це ж може бути реальною інформаційною експансією кума Путіна – це дуже серйозне і важливе питання!”

Читайте також:
На вулиці Грушевського невідомі спалили рекламний банер дружини Медведчука

“Анафема” куму Путіна. В Україні набирає обертів рух,
спрямований на “повалення” Медведчука

Суд дав дозвіл на затримання олігарха Димінського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна