Суд дав дозвіл на затримання олігарха Димінського

 

У вівторок, 12 грудня, суд задовольнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання львівського олігарха, екс-нардепа Петра Димінського і доставку його до суду для обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба ГПУ на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Раніше цього дня ГПУ інформувала, що процесуальним керівником погоджено повідомлення про підозру Димінському у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України – “порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження”.

У відомстві нагадали, що Петро Димінський 18 серпня 2017 року, керуючи автомобілем Mercedes-Benz, вчинив ДТП, внаслідок якої водій автомобіля Opel-Astra загинула.

“Разом з цим, кримінальне проводження відносно громадянина, який нібито керував вказаним транспортним засобом закрито у зв’язку з відсутністю в його діянні складу кримінального правопорушення”, – ідеться в повідомленні.

У зв’язку з тим, що великий бізнесмен переховується від органу досудового розслідування, підготовлено клопотання до суду про надання дозволу на його затримання та застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:
ДТП за участі олігарха Димінського: мати загиблої вже не має претензій

Петро Димінський на місці ДТП

Як інформувала “Новинарня“, 18 серпня поблизу села Ямельня на Львівщині автомобіль “Мерседес”, що належить бізнесмену, президенту ФК “Карпати Львів” Петру Димінському, в’їхав у легковик, за кермом якого була 31-річна Наталя Тріла. Вона померла на місці. У цей час в авто був Димінський. За свідченнями очевидців, він сам керував автомобілем.
Однак вину за скоєння ДТП взяв на себе охоронець Димінського Андрій Борщ, якого затримали правоохоронці.
Сам Петро Димінський терміново виїхав за кордон.
Згодом мати загиблої написала заяву про відсутність претензій до олігарха.

Читайте також:
Бізнесмен Димінський втік за кордон після виклику на допит, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна