Бізнесмен Димінський втік за кордон після виклику на допит, – Геращенко

 

Бізнесмен Петро Димінський, причетний до ДТП, в якому загинула жінка, виїхав з України після того, як його викликали на допит.

Про це написав у “Фейсбуці” народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

“У понеділок вранці Петру Димінському була офіційно вручена повістку на допит і він був попереджений, що йому буде запропоновано здати зразок свого ДНК слідчому. Допит було призначено на середу 23 серпня”, – розповів Геращенко.

Він також наголосив, що “слідство законно отримало незаперечні докази того, що за кермом автомобіля Mercedes був точно не 43-річний охоронець Петра Димінського, який взяв провину за смертельну ДТП на себе”.

Також сьогодні, 22 серпня, Генеральна прокуратура визначила підслідність розслідування справи про можливу причетність Димінського до загибелі жінки за Головним слідчим управлінням Нацполіції.

“Через годину Петро Димінський, який на сьогодні поки ще має статус свідка, вилетів на приватному літаку зі Львова до Женеви“, – заявив Геращенко.

“Попереджаю Петра Димінського, що якщо ви завтра не з’явитеся на допит до слідчого й не здасте для експертизу пробу вашої ДНК, це може бути непрямим доказом того, що за кермом Mercedes був зовсім не Ваш 43-річний охоронець. А це могли бути ви або інша близька вам людина”, – наголосив член колегії МВС.

Він також додав, що охоронцю Димінського, який намагався взяти вину на себе, буде висунено звинувачення у дачі неправдивих свідчень.

Як повідомляла “Новинарня“, у п’ятницю, 18 серпня, у Львівській області внаслідок ДТП загинула жінка. Було встановлено, що автомобіль “Мерседес” із державними номерами АС 0277 ВР скоїв зіткнення з автомобілем “Опель Астра”, за кермом якого була 26-річна мешканка села Ямельня. Вона загинула на місці події.

Цим “Мерседесом” зазвичай керує відомий львівський бізнесмен, власник ФК “Карпати” і телеканалу ZIK Петро Димінський, який також виявився на місці ДТП.

Як повідомили очевидці аварії, Димінський закрився в позашляховику охорони, який завжди їздить слідом. При цьому 43-річний охоронець Димінського Андрій Борщ стверджував, що саме він перебував за кермом “Мерседеса” в момент ДТП.

Пізніше Галицький райсуд Львова заарештував Борща на два місяці без права внесення застави за підозрою у причетності смертельного ДТП.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна