Активіст “Правого сектора” побив “мураєвця” Коцабу, який вважає війну громадянською. ВІДЕО

 

Активіст “Правого сектора” Олексій Бик побив так званого журналіста Руслана Коцабу, коли той проводив опитування на Хрещатику для телеканалу NewsOne.

Інцидент віддбувся 12 грудня. Бик опублікував відповідне відео на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Зустрів біля м. Хрещатик ватного дурналіста Коцабу. Був я не сам, тому обмежився лише однією подачею”, — написав Бик.

Камера зафіксувала, як Бик б’є Коцабу в обличчя, той відходить назад і намагається вдарити Бика мікрофоном, український активіст ще кілька разів штовхає Коцабу. Після цього оператор телеканалу їх розбороняє.

У коментарі “Громадському радіо” 13 грудня Коцаба заявив, що написав заяву про “злочин, який Кримінальний кодекс класифікує за статтею 171 — перешкоджання журналістській діяльності”.

За словами Коцаби, він проводив опитування в центрі Києва про ставлення українців до безвізового режиму і запропонував Бику також висловити свою точку зору.

“Він: «Кому? Мураєвському NewsOne?» Спробував мене вдарити. Я займався боксом. Устиг його передпліччям заблокувати. Жодної навіть подряпини у мене немає”, — розповів Коцаба.

“Я йому трішки настукав. Вони всі з ганьбою (з ними було два чоловіки і одна жінка, які знімали на телефон) втекли у метро”, — заявив Коцаба.

Читайте також:
Київська спілка журналістів підтримала й нагородила Коцабу, який “сидів ні за що”

Як писала “Новинарня“, Руслана Коцабу затримали 8 лютого 2015 року за підозрою в державній зраді та перешкоджанні діяльності Збройних сил України. Перед цим він активно виступав проти проведення мобілізації до ЗСУ, записував відеозвернення. Журналіста взяли під арешт.
12 травня 2016 року Івано-Франківський міський суд засудив Коцабу до 3,5 років позбавлення волі, визнавши винним у перешкоджанні Збройним силам України, проте виправдав за звинуваченням у державній зраді.
14 липня 2016 року Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу, і він вийшов на волю.

Під час перебування за ґратами івано-франківський журналіст став прапором так званих “антивоєнних”, а також проросійських сил в Україні, які на прикладі його справи обвинувачували владу в політичних репресіях.

Після звільнення Руслан Коцаба неодноразово брав участь в акціях проросійських, заходах колишніх “регіоналів”, записував відеозвернення тощо.
Нардепи-“опоблоківці” Рабинович і Мураєв створили нову партію з Коцабою.

Вищий спеціалізований суд України 7 червня скасував виправдувальний вирок Коцабі, ухвалений раніше апеляційним судом Івано-Франківщини, та призначив нове провадження в суді апеляційної інстанції.
На суді Коцаба знову заявив, що війна на сході є громадянською.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна