Суд зобов’язав Венедіктову відкрити справи проти нардепів Дубінського і Деркача за фактом держзради, – ЦПК

 

Печерський районний суд міста Києва за скаргами Центру протидії корупції зобов’язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову відкрити справи про можливу держзраду проти народних депутатів Олександра Дубінського і Андрія Деркача.

Про це в понеділок, 7 грудня, повідомляє пресслужба ЦПК.

Центр звернувся до офісу генпрокурора із заявами про злочин депутатів Андрія Деркача (самовисуванець) та Олександра Дубінського (“Слуга народу”).

Раніше вони заявили про необхідність розслідування нібито корупції обраного президента США Джо Байдена, а також ініціювали створення ТСК у Верховній Раді.

“Зважаючи на стратегічні стосунки України і Штатів, такі дії можна розцінювати як державна зрада. Венедіктова відмовилася відкривати справи. В офісі генерального прокурора пояснили це тим, що ЦПК нібито “не надало фактичних даних щодо вчинення злочину”, – заявили у центрі.

Тепер суд зобов’язав відкрити кримінальні справи щодо Деркача і Дубінського.

У ЦПК додали, що Венедікову зобов’язано відкрити справу про ймовірну брехню в декларації, відмивання коштів і ухилення від сплати податків Дубінського.

“Те, що Венедіктова не відкрила провадження, ще раз доводить її  заангажованість та необ’єктивність. А також те, що зняття депутатської недоторканності було фактично фейковим, адже все зосереджено в руках генпрокурора, яка наразі, на жаль, керується не вимогами законодавства, а лише вибірковою політичною доцільністю. Але є рішення суду. Тепер Венедіктова зобов’язана порушити провадження, адже невиконання рішення суду є злочином”, – зазначив юрист Центру протидії корупції Денис Свириденко.

Читайте також:
Венедіктова пропонує позбавити Раду можливості звільняти генпрокурора

$100 млн збитків і держзрада: СБУ розповіла про слідчі дії в Укроборонпромі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна