$100 млн збитків і держзрада: СБУ розповіла про слідчі дії в Укроборонпромі

 

Слідчі дії в “Укрспецекспорті” та в “Укроборонпромі” проводяться в рамках провадження про державну зраду та пов’язані із залученням до роботи цих компаній посередницької іноземної структури, що призвело до збитків на 100 мільйонів доларів.

Про це в четвер, 3 грудня, інформує пресцентр СБУ.

Як зазначається, процесуальні заходи здійснюються у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) з метою документування фактів можливої причетності службових осіб до проведення діяльності в інтересах однієї з країн Південної Азії на шкоду обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Протиправна діяльність представників українського спецекспортера пов’язана із штучним залученням посередницької іноземної структури, що призвело до можливої втрати Україною ринків озброєння в окремих країнах азійського регіону, гальмування діючих контрактів ДК “Укрспецекспорт”, а також створення перешкод для укладання нових зовнішньоекономічних контрактів.

За попередніми оцінками, завдана шкода державним інтересам складає близько 100 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Служба безпеки України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора 3 грудня проводять слідчі дії у службових приміщеннях ДК “Укрспецекспорт”, ДК “Укроборонпром” та одній з іноземних структур.

Читайте також:
Новий керівник Укроборонпрому Гусєв заявив про ліквідацію концерну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна