ЄС продовжив на пів року санкції проти Росії

 

Європейський Союз оприлюднив у четвер, 10 вересня, рішення продовжити на наступні шість місяців санкції щодо Російської Федерації за підрив або погрози проти територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на пресслужбу Європейської Ради.

“Сьогодні Рада ЄС вирішила продовжити санкції проти персон та установ, які продовжують підривати або загрожувати територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, на наступні шість місяців – до 15 березня 2021 року. Наявні обмежувальні заходи запроваджують обмеження на подорожі та заморожування активів та будуть застосовуватися проти 175 осіб та 44 установ. Це рішення було прийнято Радою ЄС за письмовою процедурою. Правовий акт буде оприлюднений в офіційному журналі ЄС 11 вересня 2020 року”, – йдеться у повідомленні.

Вперше Євросоюз запровадив обмежувальні заходи за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, 17 березня 2014 року.

Інші обмежувальні заходи, які ЄС застосовує у відповідь на кризу в Україні, включають секторальні санкції проти російської економіки, які наразі є чинними до 31 січня 2021 року, а також обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, які застосовуються на території Криму і Севастополя та продовжені до 23 червня 2021 року.

Перелік осіб та установ, на які поширюються згадані санкції, постійно переглядається та уточняється Радою ЄС, яка періодично ухвалює рішення про продовження санкцій.

Нагадаємо, нещодавно Австралія продовжила санкції проти РФ через агресію в Україні.

Читайте також:
Росія розширила персональні санкції проти України. У списку – Порошенко, Забродський, Вакарчук та інші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна