Дубінський був координатором замовної інформкампанії проти Революцію Гідності та вигадував сюжети про “повій Майдану”, – ЗМІ

 

Нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський у 2013-2014 роках був координатором кампанії щодо дискредитації Майдану, яка оплачувалась тодішнім міністром доходів та зборів із команди Януковича Олександром Клименком та управлялась холдингом “Вести”.

Про це йдеться в сюжеті BIHUS.info, який опублікували в четвер, 1 жовтня.

Журналісти розкрили листування Олександра Дубінського, який на той час працював на каналі “1+1”, із представниками медійних структур Януковича. У численних листах Дубінський у рамках щедро оплачуваної кампанії представляє свої сценарії щодо дискредитації Революції Гідності у ЗМІ.

В одному з листів він пропонує разом із підставними повіями затримати кількох “реальних вуйків із Буська”, яким, мовляв, “захотілося кохання” на Майдані.

У розслідуванні наводяться ціни, що їх Дубінський виставив власниці “Вести.ua”, цивільній дружині ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка Ользі Семченко, яка керувала процесом з дискредитації Революції Гідності та її учасників.

Ідеться про те, що Семченко опікувалась тим, щоб сюжет Дубінського про “повій на Майдані” потрапив на телеканал “1+1” та в іноземні ЗМІ. Дубінський надав для виготовлення фейкового сюжету підлеглу з “1+1” Ярославу Кобу. Вона залучила для зйомок сюжету підставних жінок, названих “повіями”.

У друкованому вигляді стаття “Повії з Окружної перебралися на Майдан” вийшла в газеті “Вєсті” 27 грудня 2013 року. Її автором став В’ячеслав Веремій, якого 19 лютого вбили в центрі Києва.

У розслідуванні Дениса Бігуса ідеться також про те, що Дубінський був автор ідей численних фейків щодо лідерів Майдану, пропонував дискредитувати їх через фотошоп тощо. Так, Дубінський придумав влаштувати фіктивний чартерний рейс до Москви та підробити дані про перетин кордону, що звинуватити Віталія Кличка у відвідуванні Москви. Також він виступив ініціатором запису пародійної пісні “Разочаровали” (щодо Майдану) на мотив пісні “Жолтиє тюльпани”, розміщував платні дописи антимайданівського спрямування на сайтах “Українська правда”, “Економічна правда” тощо.

Прайс від проросійського політика Олександра Клименка, який після Революції Гідності втік до РФ, становив від тисяч до 25 тисяч доларів за сюжет, координатор “проєкту” отримував 50 тис. доларів тощо.

Сам Дубінський назвав розслідування “фейком”. Напередодні ввечері в себе в телеграм-каналі він опублікував емоційне повідомлення з цього приводу, заявивши про нібито “інформаційну атаку на нього”.

Як відомо, колишній журналіст каналу “1+1” Олександр Дубінський є власником великої кількості землі під Києвом, кількох елітних квартир у столиці та десятків авто, оформлених на матір.

Читайте також:
“Темники з одної методички”: нардепи з “СН” й “ОПЗЖ” Дубінський і Рабінович розмістили однаковий допис про білоруські протести

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна