“Слуга народу” не проводитиме внутрішнє розслідування щодо статків Дубінського

 

Фракція політичної партії “Слуга народу” не проводитиме внутрішнє розслідування щодо статків нардепа від цієї політсили Олександра Дубінського. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 12 листопада, в кулуарах Ради заявив голова депутатської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія. 

На запитання журналістів, чи буде фракція проводити внутрішнє розслідування після нещодавнього розслідування у ЗМІ щодо статків Дубінського, Арахамія заявив, що для цього немає підстав.

“Я бачив, що в нього багато квартир та машин. Він каже, що вони всі будуть в декларації. Вони всі законні та придбані законним шляхом. Якщо законним шляхом – то яке тоді розслідування? Ми ж не можемо зараз бути як пролетарії: якщо людина заможна, то давайте будемо її розслідувати за заможність. Якщо там є ознаки корупції… Він не був ніколи держслужбовцем… Хто має розслідувати? Я не розумію суті розслідування. Це має бути сюжет про заздрість, чи як це назвати? Бажаю всім приватним особам мати такі статки, як у пана Дубінського, його мами та всіх родичів”, – прокоментував Арахамія.

На ремарку від медійників, що, мовляв, українські журналісти стільки не заробляють, Арахамія заявив:

“Треба питати пана Дубінського, яким чином він такий вдалий журналіст. Він має на стадіоні вести семінари, як стати заможним журналістом і яким чином працювати так, аби заробляти багато грошей. Ніяке розслідування тут недоречне, мені здається”, – резюмував очільник фракції.

Днем раніше, 11 листопада, у мережі з’явилося журналістське розслідування “BIHUS.info” про те, що народний депутат від “Слуги народу” Олександр Дубінський та його сім’я володіють 24 квартирами у Києві та 17 автомобілями.

Зокрема мати нардепа володіє Toyota Land Cruiser 2013 року за 50 тисяч доларів, на якому їздить сам Дубінський.

Також “слуга народу” за останні п’ять років купив десять автомобілів, з яких сім Mercedes-Benz, Porsche Carrera та Honda S2000.

У мами Дубінського за останні п’ять років з’явилося сім авто, зокрема: два Mercedes-Benz G55 2009 року та E55, Toyota Land Cruiser 2013 року, Мaserati Сoupe Сambiocorsa 2006 року.

Крім того, Дубінський володіє двома квартирами біля Fairmont Grand Hotel Kyiv, шістьма земельними ділянками у Хотові з заміським будинком, будинком в Солом’янському районі столиці, квартирою у Французькому кварталі та квартирою на Теремках.

Сам нардеп пояснює такі покупки “талантом”.

При цьому сім квартир є у дружини Дубінського, шість з яких біля квартир, що належать самому нардепу. У 2015 дружина парламентарія купила три квартири на Печерську, а потім по одній в 2016 та 2017 років роках там само.

За інформацією журналістів, мама Дубінського купила 19 об’єктів нерухомості за 1 млн за чотири роки, а значна їх частина з’явилася перед виборами. При цьому до 2016 року джерелом доходу мами нардепа була пенсія.

Читайте також:
“Партія має бути сексі”: “Слуга народу” обрала собі нового голову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна