Данілов зробив подання на звільнення Кривоноса кілька місяців тому, – Арестович

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов зробив подання на звільнення генерала-майора Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря РНБО ще кілька місяців тому.

Про це у вівторок, 29 грудня, повідомив радник голови офісу президента Андрія Єрмака Олексій Арестович у фейсбуці.

“На своїй новій посаді себе не проявив, і рішенням секретаря РНБО кілька місяців тому був поданий на звільнення і повернення в розпорядження міністра оборони України. Зокрема, Кривонос провалив підготовку законопроєкту про територіальну оборону, був відсторонений з позиції керівника робочої групи з підготовки закону”, – написав Арестович.

За його словами, після цього Кривонос почав “інтригувати” проти нового закону і “зайнявся організацією політичної кампанії, спрямованої на дискредитацію вищого військово-політичного керівництва України”.

Він додав, що «правоохоронним органам України належить “ще визначити в рамках кримінальної справи” про спробу організації державного перевороту у 2017 році, за якою Кривонос проходить “свідком”, чи був він там свідком, чи соратником організаторів”.

Нагадаємо, що 29 грудня президент України Володимир Зеленський звільнив Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Нещодавно в інтерв’ю виданню “Фокус” Зеленський сказав, що в разі нападу Росії на Україну з боку тимчасово окупованого РФ Криму “буде велика війна” і допустив загальну мобілізацію чоловіків і жінок.

Тоді генерал Кривонос у інтерв‘ю “НВ” наголосив, що ідея глави держави про масштабну мобілізацію у разі нового нападу РФ нереалістична, адже більшість українців не готова до цього ідеологічно і не має відповідної підготовки.

Нагадаємо, 12 березня 2019 року рішенням президента Петра Порошенка один із засновників Сил спецоперацій полковник Сергій Кривонос був призначений заступником секретаря РНБОУ.

На цій посаді він опікувався питаннями переозброєння ЗСУ та інших військових формувань, питаннями військово-технічного співробітництва та взаємодії з НАТО.

Невдовзі Кривонос став також головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю (колишня посада Олега Гладковського) та висловив намір “покарати щурів, які розкрадали армію.
7 травня він очолив міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Наприкінці своєї каденції, у травні 2019 року, п’ятий президент Петро Порошенко присвоїв полковникові Кривоносу генеральське звання.

Проте наприкінці листопада новообраний президент Володимир Зеленський звільнив Кривоноса із двох згаданих посад у міжвідомчій комісії та міжвідомчій групі. Тоді військовий різко прокоментував новину про звільнення і заявив, що “в певних посадовців немає бажання реалізації програми з підвищення обороноздатності України “П’ять кроків”, якраз коли ми вийшли вже на фініш”.

Сергій Кривонос – колишній командир групи спецпризначення, командир 8-го хмельницького полку спецпризначення (двічі виводив полк у найкращі частини ЗСУ за підсумками року). Перебував на керівних посадах в командуванні сухопутних та аеромобільних військ.

Офіцер Кривонос уславився влітку 2014 року, коли особисто командував обороною Краматорського аеродрому, що позначилася значними втратами в стані агресора.

7 жовтня 2014-го Кривонос був призначений начальником Управління спеціальних операцій Генерального штабу. Полковник Кривонос і його команда розробили стратегію побудови українських Сил спеціальних операцій у співробітництві з представниками НАТО. Кривонос претендував на посаду командувача новоствореного роду військ – Сили спецоперацій. Однак ССО очолив Ігор Луньов. А Кривонос 5 січня 2016 року наказом міністра оборони України був призначений першим заступником командувача Сил спеціальних операцій ЗС України.

8 вересня 2014 року нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

“Народний герой України” (недержавна нагорода, липень 2015 р.).

Читайте також:
“Чому Арестович не розповість, як у 2018 році завів на мінне поле групу снайперів з Десни, де двоє загинули?” – Кривонос

Тероборону виведуть зі складу ЗСУ в окреме військове формування , – Кривонос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна