Саакашвілі хоче звільнити Кривоноса з РНБО

 

Очільник виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі закликав звільнити заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони генерал-майора Сергія Кривоноса через його критику на адресу президента Володимира Зеленського.

Про це Саакашвілі написав у фейсбуці.

Саакашвілі заявив, що він би такого чиновника звільнив, адже, на його думку, “випади Кривоноса проти президента свідчать про відсутність професійної етики і неефективність РНБО як державного органа”.

“Генерал Кривонос – не політолог, не оглядач та не відставник, який записався в експерти, він чинний заступник голови РНБО. Функція цієї посадової особи — готувати президента до згаданих ситуацій, давати йому різні альтернативні варіанти як на них реагувати, координувати дії Міністерства оборони та інших силових структур. Але ніяк не відпускати кпини з преси, намагаючись довести, що Зеленський повністю некомпетентний, а ось він, генерал Кривонос, на відміну від президента дуже компетентний”, – написав Саакашвілі.

Керівник виконкому Нацради реформ вважає, що “прагнучи показати президента некомпетентним, Кривонос при цьому не підготував жодних пропозицій, як уберегти країну від повномасштабного вторгнення”.

На думку політика, РНБО потрібно реорганізувати і готувати справжні плани, розраховані на різні сценарії, а не жарти в соцмережах і медіа.

Нещодавно в інтерв’ю виданню “Фокус” президент Володимир Зеленський сказав, що в разі нападу Росії на Україну з боку тимчасово окупованого РФ Криму “буде велика війна” і допустив загальну мобілізацію чоловіків і жінок.

Опісля генерал Сергій Кривонос у інтерв‘ю “НВ” наголосив, що ідея глави держави масово мобілізувати жінок і чоловіків в разі нового нападу Росії нереалістична, бо більшість українців не готова до цього ідеологічно і не має відповідної підготовки.

Нагадаємо, в квітні 2019 року в Міноборони заявляли, що Володимир Зеленський не з’являвся у військкомат, хоча йому надсилали повістки для призову по мобілізації чотири рази — 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року.

Таку інформацію про повістки в Міноборони оприлюднили 13 квітня, до другого туру виборів президента України, у відповідь на запити групи депутатів Верховної Ради.

Проте згодом, після виборів, у Міністерстві оборони повідомили, що президента Володимира Зеленського не призивали до служби у зв’язку з мобілізацією у 2014–2015 роках.

Читайте також:
Генерал Кривонос: За всю війну не загинув жоден мій підлеглий. Муженко сказав: “Значить, не воював”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна