Тероборону виведуть зі складу ЗСУ в окреме військове формування , – Кривонос

 

Територіальну оборону виведуть зі складу ЗСУ в окреме військове формування після ухвалення проєкту закону №4504 “Про територіальну оборону України”.

Про це в понеділок, 28 грудня, заявив на пресконференції “Створення сучасної національної системи територіальної оборони України. Майбутні законодавчі зміни” заступник секретаря РНБО України генерал-майор Сергій Кривонос.

На пресконференції, зокрема, презентували план з удосконалення системи територіальної оборони України , який базується на сучасних світових моделях існуючого ТрО стратегічних партнерів НАТО та країн Європи з урахуванням досвіду України в протидії російській агресії.

Кривонос як один із авторів законопроєкту зазначив, що “наріжним каменем” проєкту №4504 є виведення Військ територіальної оборони (ВТрО) із складу ЗС України в окреме військове формування.

“Передбачається створення Головного цивільно-військового органу територіальної оборони України, який входитиме у структуру Міністерства оборони та Командування Військ територіальної оборони, що в мирний час підпорядковуватиметься Міноборони, а в особливий період, зокрема у воєнний час, – головнокомандувачу ЗС України. Чисельність ВТрО затверджуватиметься Верховною Радою України. Крім того, буде введено новий вид служби – територіальна військова служба“, – сказав Кривонос.

Відповідно до законопроєкту, система ТрО України матиме військову та цивільну складові.

“За положенням проєкту закону підрозділи територіальної оборони, які зараз підпорядковані Сухопутним військам ЗСУ та фінансуються за остаточним принципом з бюджету підготовки мають бути виведені окремо – у Війська територіальної оборони України, що саме і дасть в першу
чергу залучити масово громадян заклавши нову філософію та сформувати дієві підрозділи для захисту міст, сіл та регіонів нашої Держави”, – додала співголова Ради волонтерів Міністерства оборони України Ганна Майборода.

Як інформувала “Новинарня“, 16 грудня стало відомо, що в Раді зареєстрували законопроєкт про тероборону.

Читайте також:
Тероборону хочуть вивести з-під крила Сухопутних військ і дати окреме фінансування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна