Сепаратисти ОРДЛО не відкрили КПВВ зі свого боку. ФОТО, ВІДЕО

 

доповнено
Україна розпочала пропуск людей через КПВВ на Донбасі, але проросійські бойовики не відкрили пункти пропуску зі свого боку.

Про це у вівторок, 10 листопада, інформує пресцентр Державної прикордонної служби України.

“На Луганщині поряд з контрольним пунктом “Станиця Луганська” розпочали пропуск КПВВ “Щастя” та “Золоте”. Але на цей час навпроти двох останніх проросійські бойовики не пропускають людей, які б планували залишити окуповану територію на цих напрямках”, – йдеться в повідомленні пресцентру ДПСУ, опублікованому в 10:27.

Фото: пресцентр ДПСУ

Так, станом на 10.00 співробітники Держприкордонслужби України оформили:

  • у КПВВ “Станиця Луганська” на вхід з тимчасово окупованої території України – 49 осіб, на вихід – 51 особу;
  • у КПВВ “Золоте” – 2 особи та 1 транспортний засіб, які вибули в напрямку тимчасово окупованої території. Представники окупаційної влади автомобіль не пропустили. Транспортний засіб з водієм повернулися на підконтрольну українській владі територію;
  • у КПВВ “Щастя” – на вихід до тимчасово окупованої території вибуло 8 осіб, в тому числі 2 дітей.

“Однак не виключено, що ці громадяни можуть бути повернуті незаконними збройними формуваннями, тому українська влада забезпечила автобус, який зможе привезти цих людей”, – додали в ДПСУ.

Українська делегація в ТКГ інформує, що стартувало засідання в режимі відеоконференції.

Щодо ситуації на КПВВ УкрТКГ підкреслила, що “російська сторона блокує роботу та повертає громадян на контрольований Україною бік лінії розмежування”.

Об 11-ій ДПСУ повідомила, що окупанти відмовили у пропуску усім, хто намагався перетнути лінію розмежування у КПВВ “Щастя”.

“Автобусом, який забезпечила українська влада, повернулося шестеро осіб, у тому числі двоє дітей. Ще дві особи повернулися самостійно. Наразі більше охочих вибувати на тимчасово окуповану територію у КПВВ “Щастя” немає. З ТОТУ через це КПВВ жодна особа не прибувала”, – йдеться в повідомленні.

Фото: пресцентр ДПСУ

Як інформувала “Новинарня, у штабі ООС заявили, що з 10 листопада Україна відновлює пропуск громадян через всі сім КПВВ на Донбасі.
Серед них і два нових пункти пропуску “Щастя” і “Золоте”. Всі КПВВ будуть працювати за графіком з 8 до 16.

При цьому бойовики відмовилися відкрити пропуск через КПВВ “Щастя” і “Золоте”. Окупанти вважають, що відкриття цих КПВВ не було узгоджене з ними.

Після цього українська делегація в ТКГ звинуватила Росію у зриві відкриття нових КПВВ і заявила, що Україна, попри відмову бойовиків відновити пропуск людей через лінію розмежування, відкриє нові контрольні пункти в’їзду-виїзду “Щастя” та “Золоте” на Донбасі.

10 листопада Україна зі свого боку відновила роботу всіх семи контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду на Донбасі.

Читайте також:
Зеленський перед відкриттям оглянув КПВВ “Щастя” на Луганщині. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна