Зеленський перед відкриттям оглянув КПВВ “Щастя” на Луганщині. ФОТО

 

Під час робочої поїздки до Луганської області президент України Володимир Зеленський разом із представниками дипломатичних місій оглянув новий контрольний пункт в’їзду-виїзду “Щастя”, який розпочне роботу 10 листопада.

Про це в п’ятницю, 6 листопада, інформує пресслужба глави держави.

Зеленський проїхав на автобусі автомобільну частину КПВВ, а також відвідав відділення “Ощадбанку”, пошту та Центр надання адміністративних послуг, які розташовані там.

“Це дуже сучасний КПВВ, дуже швидко побудували ЦНАП, який надає 88 адміністративних послуг, що дуже важливо для всіх громадян України, для цивільних людей, які перебувають на нашій стороні та на тимчасово окупованих територіях”, – сказав президент.

Фото: пресслужба президента

Глава держави зауважив, що завдяки наявності відділення банку на цьому КПВВ можна здійснювати банківські операції та обмін валют. Також є аптека й кімната матері та дитини.

Фото: пресслужба президента

“Все сучасне, прекрасні умови як для людей, які будуть отримувати ці послуги, так і для людей, які працюють тут”, – зазначив Володимир Зеленський.

Президент додав, що на КПВВ передбачені всі умови як для пішохідного переходу, так і для проїзду автомобілів.

“Є окрема смуга для гуманітарних вантажів. Це також дуже важливо”, – наголосив Глава держави.

Володимир Зеленський КПВВ Щастя - сервісний центр Володимир Зеленський КПВВ Щастя - сервісний центр
<
>
Фото: пресслужба президента

За його словами, відповідно до домовленостей, досягнутих у межах переговорів у Нормандському та Мінському форматах, 10 листопада, крім КПВВ “Щастя”, також розпочне роботу КПВВ “Золоте”.

“Для нас важливо, щоб усі побачили, яка велика робота зроблена, на якому все високому рівні. Щоб люди, які приїжджають з тимчасово окупованих територій, бачили, яка Україна: сучасна, асфальтована, мирна й безпечна“, – зазначив Володимир Зеленський.

У межах розбудови інфраструктури КПВВ “Щастя” відремонтували міст через річку Сіверський Донець та завершується відновлення дорожнього покриття автотраси Н-21.

Також буде забезпечено автобусне перевезення до пункту пропуску.

До окремого розпорядження командування ООС робота КПВВ “Щастя” здійснюватиметься виключно в пішохідному варіанті.

Щоденна пропускна спроможність пункту становитиме на в’їзд/виїзд від трьохдо п’яти тисяч транспортних засобів.

Раніше Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Руслан Хомчак упродовж двох днів перевіряв будівництво на нових КПВВ “Щастя” та “Золоте” в Луганській області.

Нагадаємо, також Володимир Зеленський на Луганщині назвав дату зустрічі радників нормандської четвірки.

Читайте також:
Вибори на Донбасі потрібні, але це – не самоціль, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна