Вибори на Донбасі потрібні, але це – не самоціль, – Зеленський

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вибори в ОРДЛО можуть відбутися лише після деокупації і нормалізації безпекової ситуації.

Як передає “Новинарня“, про це він сказав у п’ятницю, 6 листопада, під час спілкування з журналістами на КПВВ “Щастя” в Луганській області.

“Вибори потрібні, але це все ж таки не самоціль. Найголовніше – деокупація Донбасу, після чого можуть бути вибори”, – сказав Зеленський відповідаючи на запитання, чи дійсно можливо у березні наступного року провести вибори в ОРДЛО.

Він додав, що якщо “всі хотітимуть закінчити війну, війна точно закінчиться, й тоді можливість проведення виборів на Донбасі є”.

Водночас глава держави наголосив, що без “нормальної безпекової ситуації” туди не зможуть приїхати спостерігачі, не буде представників усіх партій і ЦВК.

“Тому про які тоді вибори говорити? Ми вважаємо, що той покроковий план, який запропонувала до розгляду засідання ТКГ Україна, сьогодні дає можливість усе це зробити і щоб навесні провести вибори. Але ще раз говорю: це не є найголовнішим питанням”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 5 листопада голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Україна підготувала “План спільних кроків” для Тристоронньої контактної групи, який містить пропозицію про повне припинення конфлікту і демілітаризацію ОРДЛО, щоби створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

Читайте також:
Зеленський на Луганщині назвав дату зустрічі радників нормандської четвірки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна