Побитий Балух 11 днів без свідомості. А мав бути першим номером “ЄС” на виборах в облраду

 

Через 11 днів після побиття громадський активіст Володимир Балух залишається непритомний, він досі в стані медикаментозного сну.

Про це в п’ятницю, 18 вересня, поінформувала його соратниця, співголова фракції “Європейська солідарність” у ВР Ірина Геращенко.

“Від лікуючих лікарів Балуха: «Пацієнт стабільно важкий, дуже важка травма, тому потрібен час. Володимир й досі у стані медикаментозного сну».
Й досі не відомо, скільки часу він знаходився без свідомості, допоки його знайшли і надали медичну допомогу, це ускладнює лікування”, – написала Геращенко в фейсбуці.

“Європейська солідарність” планувала делегувати Володимира Балуха першим номером нашого виборчого списку до Київської обласної ради. Наразі це нереалістично…” – додала депутатка.

Читайте також:
У справі Балуха поліція розглядає чотири версії

Як писала “Новинарня“, невідомі побили громадського активіста Володимира Балуха в ніч із 7 на 8 вересня в Києві у Гідропарку. Балух був там після зустрічі з іншими колишніми політв’язнями на річницю їхнього звільнення.

Колеги розповідали про суперечку з приводу української мови, яка виникала в Балуха з іншою компанією.

Пограбованого Володимира із важкою черепно-мозковою травмою виявили тільки близько 11-ї години наступного дня. Балуху робили операцію на голові, після чого він перебував у реанімації в медикаментозному сні,  підключений до апарату ШВЛ.

Слідчий відділ Дніпровського управління поліції Києва за фактом побиття Балуха розпочав кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

10 вересня активісти “Європейської солідарності” провели біля будівлі Міністерства внутрішніх справ акцію “Хто підняв руку на Балуха?”. “ЄС” вимагає від правоохоронців негайного провести розслідування і назвати імена замовників та виконавців нападу на свого соратника, заявляючи, що напад на нього не був побутовим конфліктом.

Раніше Володимир Балух був фермером у Криму. В 2016-2019 роках він був ув’язнений у кримських СІЗО та російських тюрмах, обвинувачений і засуджений за політичними мотивами (початково – через український прапор над хатою), тривалий час голодував на знак протесту. 7 вересня 2019 року Балуха звільнили за “обміном”, відтоді він живе в Києві.

Читайте також:
До “ЄС” на місцевих виборах приєднаються колишні політв’язні Сущенко та Балух

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна