У справі Балуха поліція розглядає чотири версії

 

Слідство розглядає чотири версії нападу на громадського активіста Володимира Балуха.

Про це повідомив інший колишній політв’язень РФ, журналіст Роман Сущенко.

Сущенко про це він дізнався під час допиту в поліції, куди його запросили дати свідчення у справі про побиття Балуха в Гідропарку, де вони перебували 7 вересня разом з іншими звільненими з полону заручниками Кремля.

“Розглядаються чотири основні версії. Нещасний випадок, хуліганство, помста та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень Володимиру”, – написав Сущенко в фейсбуці пізно ввечері 14 вересня.

“Окремі обставини цього драматичного інциденту свідчать про малоймовірність нещасного випадку, хоча його як версію не відкидають. Решта версій залишається робочими і відпрацьовуються”, – додав журналіст.

За словами Сущенка, у слідчому відділі “запитання були по суті”.

“Слідство цікавили найдрібніші деталі. Судячи по змісту запитань та їх кількості, слідчі досить серйозно ставляться до з’ясування обставин надзвичайної події”, – зазначив Роман.

Він розповів, що судово-медична експертиза не завершена, і від її висновків залежить успіх розслідування.

“На жаль, медична картка та інші дані Володимира Балуха залишилися в окупованому Криму, і їх відсутність ускладнює з’ясування важливих фізичних відомостей, які могли би пролити світло у справі.
Не додає оптимізму для об’єктивного розслідування та обставина, що і ніч із 7 на 8 вересня у Києві була злива. Її наслідки значно ускладнили отримання необхідних речових та інших доказів”, – зауважує Сущенко.

Попри це, каже він, слідство з’ясувало більшість обставин того вечора, відшукало свідків та провело необхідні слідчі дії.

Успіх подальшого розслідування цілком залежить від стану здоров’я Володимира Балуха. Правоохоронці чекають, коли він прийде до тями і зможе свідчити. Сподіваюсь на кращих українських лікарів”, – резюмував колишній політв’язень Кремля.

Раніше цього дня народна депутатка Ірина Геращенко інформувала, що через тиждень після побиття стан Балуха “стабільно важкий”.

Читайте також:
“Відпочивати в Криму – як у крові купатися”.
Як живе і що думає політв’язень Балух після звільнення

Як писала “Новинарня“, невідомі побили громадського активіста Володимира Балуха в ніч із 7 на 8 вересня в Києві у Гідропарку. Балух був там після зустрічі з іншими колишніми політв’язнями на річницю їхнього звільнення.

Колеги розповідали про суперечку з приводу української мови, яка виникала в Балуха з іншою компанією.

Пограбованого Володимира із важкою черепно-мозковою травмою виявили тільки близько 11-ї години наступного дня. Балуху робили операцію на голові, після чого він перебував у реанімації в медикаментозному сні,  підключений до апарату ШВЛ.

Слідчий відділ Дніпровського управління поліції Києва за фактом побиття Балуха розпочав кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

10 вересня активісти “Європейської солідарності” провели біля будівлі Міністерства внутрішніх справ акцію “Хто підняв руку на Балуха?”. “ЄС” вимагає від правоохоронців негайного провести розслідування і назвати імена замовників та виконавців нападу на свого соратника, заявляючи, що напад на нього не був побутовим конфліктом.

Читайте також:
До “ЄС” на місцевих виборах приєднаються колишні політв’язні Сущенко та Балух

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна